Sant Joan Despí

La Marató de TV3 bat el rècord de recaptació en arribar als 10.113.152 euros

En plena crisi, La Marató dedicada al càncer bat el rècord de recaptació amb 10.113.152 euros. Mai abans, en les 21 edicions precedents, s'havien recollit tants milions. Qui encara vulgui fer donatius, hi pot col·laborar fins al 31 de març a través del web de La Marató o bé fent un ingrés bancari directament al compte que La Marató té a La Caixa.

RedaccióActualitzat
La 21a edició de La Marató de TV3 dedicada a recaptar fons per finançar projectes per la lluita contra el càncer ha fet un rècord absolut de recaptació i ha aconseguit una xifra total de 10.113.152 d'euros acabar el programa. Mai abans, en les 21 edicions precedents, s'havien recollit tants milions. I és que Catalunya, tot i la crisi, ha tornat a respondre de forma solidària després d'un programa de 15 hores en què es van poder sentir diferents testimonis que han fet front a aquesta malaltia.

Conduït per Òscar Dalmau i Ariadna Oltra, diversos especialistes van explicar en el programa l'evolució dels actuals tractaments de ràdio i quimioteràpia, que ara permeten una major eficàcia. Però la importància de la investigació continua sent fonamental en la lluita contra aquesta malaltia. El futur de la recerca està en la medicina personalitzada. Gràcies a l'anterior Marató dedicada al càncer s'ha pogut finançar un projecte d'investigació sobre la seqüenciació genètica dels tumors, un fet que ara ja és una realitat i que obre la porta a la curació.

Enguany, al plató de TV3 hi va haver actuacions, reportatges i connexions arreu del país des de deu del matí fins gairebé a dos quarts de dues de la matinada.

Catalunya Ràdio també s'ha sumat a la iniciativa solidària. Sílvia Cóppulo va engegar a les vuit del matí una edició especial d'"El suplement" dedicada a La Marató, amb connexions en directe i entrevistes en una programació paral·lela amb la dels estudis de TV3.

A banda dels estudis i els platós, La Marató ha viatjat per tot Catalunya, amb activitats populars a 600 poblacions. Aquesta vegada, amb més de 2.000 propostes, es bat també un rècord. Mai se n'havien organitzat tantes.

El càncer

Com als anys 1994 i 2004, La Marató d'aquest any s'ha dedicat al càncer, la primera causa de mort de persones d'entre 35 i 70 anys. Tot i que la investigació ha avançat més els últims 10 anys que en els 30 anteriors, encara hi ha molta feina a fer perquè aquesta malaltia es converteixi cada cop més en una malaltia com a mínim crònica i perquè sigui possible conviure-hi amb la màxima qualitat de vida possible.

Una de cada tres persones tindrà càncer al llarg de la seva vida. I a Catalunya cada dia se'n diagnostiquen més de cent casos. Això fa que gairebé tothom en conegui algun cas al seu voltant. És un aspecte que vol transmetre l'edició d'aquest any. Amb el lema "La mort hauria de ser el final de la vida. El càncer, no", La Marató també ha volgut parlar del que passa més enllà del pacient i del metge: el seu entorn.

Com es pot col·laborar amb La Marató?

Per col·laborar amb La Marató de TV3, el programa ha facilitat milers de línies telefòniques i els voluntaris han atès les persones que hi trucaven. Ara, però, qui encara vulgui fer donatius hi pot col·laborar a través del web de La Marató o bé fent un ingrés bancari directament al compte que La Marató té a La Caixa, al número 2100 0555 31 0201001500. Hi ha de temps fins al 31 de març.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut