El ministre Wert i la consellera Rigau
El ministre Wert i la consellera Rigau
Madrid

Rigau anirà divendres a Madrid amb el "mandat" de la cimera catalana

Representants del Ministeri d'Educació confirmen la trobada i apunten: "No tenim una proposta alternativa, però estem oberts a qualsevol proposta que ells ens vulguin fer."

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, anirà divendres a Madrid per parlar sobre la reforma educativa que tant malestar ha causat a Catalunya, tant entre el col·lectiu docent com a la societat civil. Rigau es trobarà amb la número 2 del ministeri per parlar de la immersió lingüística i del paper que es dóna a l'ensenyament del català i el castellà en la "llei Wert". La trobada l'ha anunciat la secretària d'Estat d'Educació, FP i Universitat, Montserrat Gomendio, que ha indicat: "No tenim una proposta alternativa, però estem oberts a qualsevol proposta que ells ens vulguin fer."

La secretària d'Estat ha afegit que el ministeri es reunirà amb la consellera d'Ensenyament de Catalunya com ja s'ha reunit amb els representants de Galícia, el País Valencià i les Balears per aquest assumpte, i que convocarà el País Basc tan bon punt sigui nomenat el responsable d'Educació del nou govern autonòmic.  

Rigau hi anirà amb un mandat de la cimera

D'altra banda, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, en la roda de premsa de la cimera de la Generalitat, ha explicat que la consellera Rigau traslladarà al ministeri el "mandat" consensuat al palau per CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP i la permanent del Consell Escolar. En aquest sentit, Pujol ha indicat que Rigau defensarà les competències de la Generalitat en aquest àmbit i rebutjarà l'"atac directe" a la immersió lingüística.
 
"A totes les reunions a les quals assisteixi, la consellera podrà actuar amb el mandat d'aquesta cimera", ha explicat el convergent, que ha concretat que "les parts que han de ser esmenades són les de l'àmbit competencial i les que suposen un atac directe a la immersió lingüística".

Anar al contingut