Lula envoltat de gent al carrer durant el seu mandat
Lula, l'home que molts brasilers volien sentir i tocar
Barcelona

Lula da Silva, premi a una llarga trajectòria

Els vuit anys de la presidència de Lula da Silva han col·locat el Brasil a la divisió de les grans potències. Lula va aprofitar el creixement econòmic per millorar la vida dels brasilers. El PIB per capita ha crescut un 35%, i la pobresa s'ha reduït en 30 milions de persones. També s'ha reduït el forat entre rics i pobres; el país ha demanat seient al Consell de Seguretat de l'ONU i ha posat en òrbita un satèl·lit.

RedaccióActualitzat
Quan va rebre el diploma de president de la república, Luiz Inácio Lula da Silva va mirar enrere amb la senzillesa de qui ve del poble i sense fer-ne demagògia. Una excepció en l'encarcarat món del poder.

"Em van acusar de no tenir cap diploma d'estudis superiors. I ara obtinc, com a primer diploma, el diploma de la república del meu país."

Vuit anys més tard, recapitulava el seu pas pel govern del Brasil amb la mateixa i intensa emoció.

"Quan vaig ser elegit em vaig començar a preocupar. I quina era la preocupació? Que fallés! Que si jo fracassava, també fracassava la classe treballadora."

Luiz Inácio Lula da Silva era el president, però mai va deixar de ser aquella persona que molts brasilers volien sentir i tocar.

Nascut a l'estat de Pernambuco, en el si d'una família sense recursos, Lula va ser obrer del sector del metall i la seva militància obrerista el va portar a fundar el Partit dels Treballadors. I des d'allà, després de tres intents fallits, va arribar a la presidència amb el suport més gran obtingut mai per un president.

Els vuit anys de la seva presidència han situat el Brasil a la divisió de les grans potències. Lula va aprofitar el creixement econòmic per millorar la vida dels brasilers. El PIB per capita ha crescut un 35%, i la pobresa s'ha reduït en 30 milions de persones. També s'ha reduït el forat entre rics i pobres; el país ha demanat seient al Consell de Seguretat de l'ONU i ha posat en òrbita un satèl·lit.

La recepta de Lula, que el darrer any ha lluitat amb èxit contra un càncer de laringe és coneguda i compromesa. Creixement, redistribució i educació.

Lula ha estat el president que ha fet més universitats.

Anar al contingut