València

Mor l'escultor valencià Andreu Alfaro als 83 anys

Ha mort l'escultor valencià Andreu Alfaro, als 83 anys, després de passar els últims anys apartat de la vida pública a causa de la delicada salut. Les seves característiques obres amb barres d'acer, alumini o marbre estan repartides per museus i espais públics de tot el món. La capella ardent s'instal·larà al seu taller a Rocafort.

RedaccióActualitzat
L'escultor valencià Andreu Alfaro ha mort aquesta nit als 83 anys. L'artista, descrit pel cantautor Raimon com "torsimany de metalls" per les seves característiques obres amb barres d'acer, alumini o marbre, tenia Alzheimer des de fa anys i la seva salut s'havia deteriorat molt últimament.

L'estil Alfaro es pot veure a totes les seves obres. Algunes de molts importants són "La rella", "La veu d'un poble", "Monument a l'amor", "Bon dia, llibertat", i entre les seves últimes obres hi ha el "Monument als Països Catalans", a Tàrrega, i les 4 columnes de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle en descriu l'estil:

"És una poètica diferent de la dels escultors de la massa, si el Chillida és el bloc, l'Alfaro és la poesia aèria."

Alfaro va aconseguir ressò internacional a la Biennal de Venècia del 1966. Entre els premis que va rebre destaquen el Premi d'Honor Jaume I, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques d'Espanya i el 2008 la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el va elegir membre d'honor.

Com a home compromès i de país també va rebre l'estima i el reconeixement dels amics, i el cantant Raimon li va dedicar una cançó.

La capella ardent s'instalarà al seu taller a Rocafort.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut