Connecticut

Vint-i-vuit morts, dels quals vint són nens, en un tiroteig en una escola de primària de Connecticut

L'autor dels trets, que també ha mort, era un jove de 20 anys que ha irromput amb quatre armes a l'aula dels més petits i ha obert foc indiscriminadament.
La massacre és la segona pitjor de la història dels EUA en un centre educatiu, només superada per la de Virginia Tech.

RedaccióActualitzat
Vint-i-vuit persones han perdut la vida, entre les quals hi ha vint nens, en el tiroteig que hi ha hagut en una escola de primària de Connecticut, als Estats Units. L'autor dels fets, Adam Lanza, que també ha mort, era el fill d'una de les professores mortes i, segons sembla, també el pare d'un dels alumnes, tot i que això últim no s'ha confirmat. Tampoc està confirmada la possible intervenció d'un segon tirador que els agents han estat buscant inicialment i que s'hauria fugat. La policia ha detingut, això sí, un home que es trobava amagat al bosc, en les proximitats de l'escola, però no se sap si l'arrest té o no relació amb els fets. Entre els vuit adults víctimes mortals hi ha el director i el psicòleg del centre. El pare de l'autor de la massacre ha estat assassinat pel seu fill en el seu domicili, abans de la tragèdia al centre educatiu. Dos dels nens han mort a l'hospital.

L'incident ha passat entre les deu del matí i les dues de la tarda a l'escola Sandy Hook de la ciutat de Newtown, quan un jove de 20 anys, vestit de negre i amb armilla antibales ha irromput amb quatre armes a l'aula dels més petits i ha obert foc de manera indiscriminada. L'agressor ha disparat un centenar de trets i ha defermat el pànic entre els alumnes, que s'han amagat en els armaris. La policia ha trobat dues armes, una del calibre 223, d'aproximadament un metre de llarg.

Alguns grups de nens han aconseguit sortir acompanyats dels mestres, però una hora després de l'incident encara hi havia menors a l'interior de l'edifici, segons han confirmat alguns pares. La policia havia rebut una trucada d'emergència, a primera hora del dia, explicant que se sentien trets a l'escola. A mig matí, helicòpters sobrevolaven la zona, segons imatges retransmeses per l'NBC.

La zona ha estat envoltada durant les hores posteriors als fets d'agents que anaven fortament armats i també d'ambulàncies. Tant els hospitals més pròxims com totes les escoles públiques de Newtown han estat en alerta màxima i els més de 600 estudiants de la Sandy Hook i d'altres centres han estat evacuats com a mesura preventiva. A hores d'ara, els equips de seguretat segueixen investigant els fets.

El president Barack Obama s'ha posat en contacte amb el cap de l'FBI i el governador de l'Estat per saber-ne l'última hora i ha expressat el condol als familiars de les víctimes.

Newtown té una població de 27.000 habitants i l'escola on hi ha hagut el tiroteig atén nens des de primària fins a quart grau, amb edats compreses entre els cinc i els deu anys.

La massacre és la segona pitjor de la història nord-americana en un centre educatiu, només superada per la de Virginia Tech i s'afegeix a altres crims múltiples causats per armes de foc durant aquest any als Estats Units. El 2 d'abril un home va matar set persones en una facultat cristiana de la ciutat californiana d'Oakland. El 20 de juliol, James Holmes presumptament va entrar emmascarat i va disparar a l'estrena de la darrera pel·lícula de la saga de Batman a Aurora, un suburbi de Denver (Colorado) i va matar 12 persones i en va ferir 58 més.

El 5 d'agost, el soldat retirat Wade Michael Page va acabar amb la vida de sis persones en un temple de la comunitat sikh a Oak Creek (Wisconsin) i, posteriorment, es va suïcidar. El dia 24 del mateix mes, dues persones van morir i nou més van resultar ferides en un tiroteig davant de l'Empire State Building de Nova York.

Sis persones més, entre ells l'autor del tiroteig, van morir el 27 de setembre quan un treballador va irrompre a l'empresa d'on havia estat acomiadat a Minneapolis. L'últim cas va ser el 21 d'octubre passat, quan tres persones van morir en un tiroteig en un saló de bellesa a Milwaukee.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut