Les pitjors matances en centres educatius dels Estats Units

Els Estats Units són malauradament notícia sovint per les massacres en centres educatius. A la memòria col·lectiva: a la de Columbine i la més recent de Virginia Tech s'hi ha d'afegir, ara, la de l'escola Sandy Hook.

RedaccióActualitzat
- 14 de desembre del 2012: Un home armat entra a la l'escola primària Sandy Hook de Newtown (Connecticut) i dispara indiscriminadament fins a matar una trentena de persones, entre les quals nens.

- 2 d'abril del 2012: Un home armat mata set persones i en fereix tres més en un tiroteig al Christian College, a Oakland.

- 16 d'abril del 2007: Un noi sud-coreà de 23 anys i estudiant de la universitat mata almenys trenta-tres persones en una residència d'estudiants i una aula de la Universitat de Virgínia, a Blacksburg.

- 2 de setembre del 2006: Douglas W. Pennington, un ciutadà de 49 anys, mata dos fills seus, Logan P. Pennington, de 26 anys, i Benjamin M. Pennington, de 24, durant una visita al campus de la Universitat Shepherd, a Shepherdstown, Virgínia, i després se suïcida.

- 9 de maig del 2003: Un home vestit amb roba de combat obre foc en un edifici de la Universitat Case Western Reserve (Ohio) i mata una persona.

- 28 d'octubre del 2002: Robert Flores, de 40 anys, exveterà de la guerra del Golf i estudiant de la Universitat d'Infermeria d'Arizona, entra al despatx d'una professora i l'assassina. Uns minuts després, armat amb cinc pistoles, entra en una de les aules del centre i mata dos docents abans de suïcidar-se.

- 16 de gener del 2002: L'estudiant de postgrau Peter Odighizuma, de 42 anys, acabat d'expulsar de la Universitat de Dret dels Apalaches, a Grundy (Virgínia), torna al campus i assassina el degà, un professor i un alumne abans de ser aplacat pels seus excompanys. En l'incident també resulten ferides tres estudiants.

- 28 d'agost del 2000: James Easton Kelly, de 36 anys, un estudiant de postgrau de la Universitat d'Arkansas que havia abandonat feia poc el doctorat després de deu anys estudiant, i el professor d'anglès que supervisava el treball moren en un aparent assassinat suïcidi.

- 22 d'abril del 1999: A l'Institut Columbine, una petita localitat de l'estat de Colorado, dos estudiants armats van matar dotze companys i un professor i després es van suïcidar.

- 15 d'agost del 1996: Frederick Martin Davidson, un estudiant d'Enginyeria de 36 anys, que defensa la seva tesi davant un comitè de la Universitat de Sant Diego, treu una pistola i mata tres dels seus professors.

- 1 de novembre del 1991: El xinès Gang Lu, de 28 anys, estudiant de postgrau de Física, molest per no haver aconseguit la màxima nota en una assignatura, protagonitza un tiroteig a la Universitat d'Iowa. Moren cinc treballadors de la universitat, inclosos quatre membres del Departament de Física. Dues persones resulten ferides. L'estudiant se suïcida.

- 4 de maig del 1970: Quatre alumnes són assassinats i nou queden ferits per tropes de la Guàrdia Nacional que havien anat al campus de la Universitat Kent State, a Ohio, per sufocar una protesta antibèl·lica.

- 1 d'agost del 1966: Charles Whitman puja a una torre a la Universitat d'Austin, a Texas, i comença a disparar a tort i a dret en una massacre que dura 96 minuts. Un total de setze persones moren i trenta-una resulten ferides.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut