Ernest Maragall és l'impulsor i serà el president de Nova Esquerra Catalana
Ernest Maragall és l'impulsor i serà el president de Nova Esquerra Catalana
Sitges

Nova Esquerra Catalana comença a caminar amb Ernest Maragall com a president

La nova formació política, que ja compta amb unes 600 adhesions, es defineix com progressista i catalanista. Estarà presidida pel seu impulsor, l'exsocialista Ernest Maragall.

RedaccióActualitzat
El nou partit impulsat per l'exconseller i exmilitant del PSC Ernest Maragall ha començat a caminar aquest dissabte. Es diu Nova Esquerra Catalana i Maragall en serà el president. Fonts del partit asseguren que, de moment, més de 600 persones s'hi han unit.

L'assemblea per crear aquest partit ha aplegat uns 450 membres i ha donat llum verda a l'anomenat "Compromís de Sitges", un text fundacional que defineix la formació com progressista i catalanista i on destaquen tres eixos principals: el dret a decidir, l'aposta per recuperar l'economia deixant enrere retallades i polítiques d'austeritat i per últim la regeneració democràtica.

El text sotmès a votació estableix Catalunya i Europa com a àmbit d'actuació, i divideix l'estructura interna del partit en una assemblea general, un consell elegit mitjançant llistes obertes cada quatre anys i una coordinadora formada per set persones, encapçalades pel president del partit.

Prèviament, s'han votat els estatuts de NECat, en un acte on ha estat present l'expresident de la Generalitat i germà del líder de Nova Esquerra, Pasqual Maragall, així com els exalcaldes socialistes de Sitges i Banyoles, Jordi Serra i Joan Solana. En la constitució, també hi han assistit polítics d'altres partits, com ERC i Iniciativa Verds.

Els estatuts de NECat prohibeixen exercir una mateixa responsabilitat pública o orgànica durant més de dos mandats consecutius, tot i que en el cas de càrrecs públics es pot establir una única pròrroga per un tercer mandat. A més, fixa la incompatibilitat d'exercir simultàniament dos càrrecs públics -excepte en els casos d'obligatorietat legal-, i la d'exercir simultàniament dos càrrecs públics orgànics en el sí del partit.

A partir d'ara, Nova Esquerra Catalana es desplegarà pel territori i té com a primer gran objectiu les eleccions municipals del 2015.
Anar al contingut