Ridaura ja ha creat la plataforma No franking Ridaura perquè s'aturin les obres per buscar gas i petroli al municipi.
Ridaura ja ha creat la plataforma No franking Ridaura perquè s'aturin les obres per buscar gas i petroli al municipi.
Ridaura

Municipis de la Garrotxa, en contra que s'hi busqui petroli amb la tècnica del "frcking"

Teredo Oils United obtindria el petroli fent esquerdes a gran profunditat de terra i injectant aigua i sorra a alta pressió. Tot això aniria barrejat amb productes químics.

RedaccióActualitzat
La Direcció General de Mines de la Generalitat ha donat permisos a una empresa anglesa perquè pugui buscar petroli a la Garrotxa, el Ripollès i Osona. La companyia, de nom Teredo Oils United, pretén explotar en total una zona de 58.000 hectàrees utilitzant el mètode "fracking" o de fracturació hidràulica. Aquesta tècnica extreu el carburant fent esquerdes de gran profunditat a terra i injectant-hi aigua i sorra a alta pressió. A més, la fórmula va carregada de productes químics, ques poden contaminar les aigües de la zona.

L'empresa s'ha posat en contacte amb un dels municipis als quals els afecta aquesta operació, Ridaura. Els veïns del poble es van reunir ahir per coneixe'n els detalls però de seguida van mostrar el seu descontent per les tècniques que s'utilitzaran. Ridaura ja ha creat la plataforma No fracking Ridaura perquè s'aturin les obres per buscar gas i petroli al municipi. Fa cinquanta anys, Teredo Oils United ja va trobar gas i petroli a Ridaura, però la quantitat era tan petita que l'empresa va decidir abandonar el projecte.



ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut