Madrid

Iberia i els sindicats descarten la vaga a partir del 7 de gener

La companyia i els sindicats han aconseguit arribar a un principi de preacord que deixa en l'aire la nova convocatòria de vaga a partir del 7 de gener. La setmana passada ja van desconvocar els 6 dies de vaga abans de Nadal.

RedaccióActualitzat
La companyia Iberia i els sindicats han aconseguit arribar a un principi d'acord que deixa en l'aire una nova convocatòria de vaga a partir del 7 de gener. Totes dues parts s'han compromès a obrir un procés de negociació sobre el pla de reestructuració presentat per la companyia. El preacord s'ha anunciat després d'una reunió que totes dues parts han mantingut a la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA).

Iberia ha exposat que està "molt satisfeta" amb el preacord assolit i ha apuntat que l'aerolínia està disposada a ampliar el termini de negociació, que s'acabava el pròxim 31 de gener, fins que s'arribi a un acord entre totes dues parts.

Per la seva banda, els sindicats CCOO, UGT, USO, Sticpla, Asetma i CTA Vuelo han explicat que Iberia ha acceptat negociar les seves propostes que l'horitzó d'aplicació del pla s'ampliï del 2015 al 2017 i que es descartin mesures traumàtiques.

Cal recordar que el pla de reestructuració que va presentar l'aerolínia d'Iberia preveia una retallada de 4.500 llocs de treball.

El director de Recursos Humans d'Iberia, José Luis Romero, ha celebrat que tant la companyia com els sindicats hagin estat "sensibles" a l'hora d'assolir aquest principi d'acord i ha puntualitzat que a partir d'ara es negociarà amb "màxima flexibilitat" amb la intenció de treure l'empresa de la situació en què està, destacant l'objectiu d'assolir la rendibilitat.

Aquesta és la segona vegada que els sindicats i la direcció de l'empresa s'han reunit a la seu del SIMA per aturar aquesta segona convocatòria de vaga, després que ja es va aconseguir desconvocar els sis dies de vaga previstos per abans de Nadal.

Anar al contingut