Actualitat blaugrana

Només cinc jugadors del Barça van voler tenir l'honor de ser rebuts per Nelson Mandela

Els jugadors del Barça ja estan de vacances i no tornen fins d'aquí a un mes. En el que ha estat l'últim capítol de la temporada, a Sud-àfrica, s'han vist exemples que demostren que, de moment, qui mana són encara els jugadors, una situació que el club confia a capgirar la temporada que ve. De moment, la recepció de Nelson Mandela, que va ser un desig exprés del president ja fa quatre anys, va tenir poc interès per part de la plantilla. Només cinc jugadors van assistir a un acte que "va ser voluntari"; però, tot i així, Laporta no hi ha vist cap problema.

Actualitzat

Finalment es va donar l'oportunitat. La plantilla del Barça tenia l'honor de ser rebuda per Nelson Mandela. Des del cos tècnic es va descartar l'assistència de tot el grup. Es va demanar si algun dels jugadors tenia un especial interès a conèixer una persona que ha dedicat la seva vida a canviar el món, especialment al continent africà. Només cinc jugadors van aixecar la mà. Belletti, Iniesta, Oleguer, Thuram i Gio, que, per cert, ja havia tingut l'oportunitat de saludar-lo en un viatge fa uns anys amb la selecció holandesa.

Cap dels capitans. Cap de les grans estrelles. Ni tan sols Eto'o, la imatge del futbolista africà. Excepte els cinc voluntaris, la resta es van quedar tancats a l'hotel de concentració.

No va ser l'únic detall poc elegant de la plantilla. L'altre va arribar un cop acabat el partit. Puyol, com a capità, s'havia de quedar per rebre el trofeu, moment que aprofitaven alguns per fer-se una fotografia al seu costat. Ronaldinho, mentrestant, anava firmant autògrafs. Unzué li va deixar l'abric perquè no agafés fred. A Puyol, de mica en mica, se li acabava la paciència i li entrava la pressa per agafar la Copa i marxar. Ronaldinho continuava firmant i rient. Mai no té un no per a ningú. Mentre els jugadors del Mamelodi rebien les medalles commemoratives, Carles Puyol, Carles Naval, el delegat, i Ramon Pujol, cap de protocol, deien als organitzadors que no esperessin la presència de tot l'equip. Només Puyol s'esperaria per rebre la copa. Així va ser. El capità va rebre el trofeu de mans de l'organització, i Carles Naval va ser l'encarregat de recollir les medalles dels jugadors del Barça. L'últim trofeu el va recollir Albert Perrín, responsable del futbol base, i màxim representant de la directiva en aquest viatge. A l'avió no hi havien pujat ni el president ni cap dels vicepresidents.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut