Una moneda d'euro mig submergida en aigua.
La CE preveu un dèbil creixement de l'economia aquest 2014 per a la zona euro i per al conjunt de la Unió Europea. (Foto: Reuters)
Madrid

Puja la morositat de la banca, que bat un nou rècord i se situa en l'11,23%

La nova xifra suposa un augment d'un 0,6% respecte al setembre passat. La morositat bancària acumula 16 augments mensuals consecutius i des de l'abril no ha deixat de trencar els llindars històrics.

RedaccióActualitzat
La morositat de la banca torna a batre rècords i se situa en l'11,23% a l'octubre, un 0,6% més que al setembre passat. Segons les dades publicades pel Banc d'Espanya, durant l'últim any l'impagament dels crèdits s'ha disparat un 43%, mentre que la concessió de crèdits s'ha contret un 5%. La morositat dels bancs, caixes, cooperatives i establiments financers acumula ja 16 augments mensuals consecutius, ja que l'últim descens es remunta al juny del 2011, quan la morositat se situava al 6,41%. La taxa d'impagament no ha deixat de batre rècords des de l'abril, quan es va superar el llindar històric. A més, la diferència amb el mes d'octubre de l'any passat és de 4 punts percentuals.

Els crèdits morosos han arribat fins als 189.618 milions d'euros sobre la cartera creditícia global, que consta d'1,618 bilions d'euros. Davant d'aquest detriment en el sector, les entitats financeres han augmentat el seu matalàs contra les possibles pèrdues, tant per les exigències de les últimes mesures per sanejar el sistema financer com per la seva pròpia voluntat. L'esforç, doncs, representa un augment de 5.078 milions als comptes respecte al mes de setembre, i en total l'increment des del 2011 arriba fins al 44.652 milions d'euros.


Anar al contingut