Madrid

De Guindos anuncia que es promourà un arbitratge perquè els clients de les preferents puguin recuperar el capital invertit

El ministre Luis de Guindos ha reconegut que hi ha hagut males pràctiques en les participacions preferents i que aquesta qüestió no s'ha explicat prou bé. El govern espanyol promourà un arbitratge per intentar que els clients de les preferents puguin recuperar tot el capital invertit.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que el govern espanyol impulsarà un procediment d'arbitratge per als clients de participacions preferents i deute subordinat de Bankia -de la qual forma part Caixa Laietana- a través de les autoritats autonòmiques i no només les judicials, com s'ha fet també amb CatalunyaCaixa i Novagalicia. Durant la seva compareixença al Congrés, De Guindos ha explicat que el procediment servirà per als casos de "mala praxis" en la venda de les preferents en què "els compradors no estaven en condicions d'entendre el producte", i ha subratllat que aquesta via és més econòmica i ràpida que la judicial. L'objectiu és, segons el ministre, que els clients recuperin el cent per cent del capital invertit.

El ministre ha comparegut a petició pròpia per explicar la reestructuració bancària i les ajudes del fons de rescat europeu. De Guindos ha avançat els diners que encara falten per recapitalitzar una petita part de la banca. El ministre ha dit que fins a finals d'aquesta setmana no se sabrà la xifra concreta de les necessitats de capital de les entitats no nacionalitzades, però ha revelat quina podria ser aquesta quantitat: "Les estimacions són encara preliminars a l'espera d'una quantificació definitiva per part de la Comissió Europea, el Banc d'Espanya i el FROB -el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària. No obstant això, tot apunta que la xifra estarà entre els 1.500 i els 2.000 milions d'euros". Segons De Guindos, la xifra final dependrà del nivell d'èxit de les mesures de reestructuració d'aquestes entitats.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut