Estudiants universitaris en una aula
Estudiants universitaris en una aula.
Barcelona

El preu dels estudis universitaris a Catalunya és el novè més car de la UE

A més, som en el grup de països amb un percentatge més baix d'estudiants becats. Ho diu l'informe de l'Observatori del Sistema Universitari.

RedaccióActualitzat
El preu dels estudis universitaris a Catalunya i a Espanya és el novè més car de 34 sistemes universitaris analitzats a Europa. Són dades de l'informe que ha presentat l'Observatori del Sistema Universitari, que compara matrícules i beques als diferents països europeus. L'estudi d'aquests sistemes universitaris, que inclou tant regionals com estatals, conclou que 8 tenen estudis de grau completament gratuïts, a 19 valen menys de 1.400 euros per curs i a la resta, entre els quals hi ha Catalunya, els preus oscil·len entre els 2.000 i els 18.000 euros per any.

L'estudi constata que les matricules altes no acostumen a tenir correlació amb el nombre de beques que s'atorguen. D'aquesta manera, els països on la universitat és gratis són també els que tenen més estudiants becats. Catalunya torna a posicionar-se en la banda difícil, amb només un 18% d'universitaris amb beca.

Enric Tello, responsable de l'estudi, ha explicat les possibles conseqüències d'una combinació com aquesta: "En un context com aquest, adoptar aquestes polítiques restrictives de l'accés a la universitat el que fa és reforçar les tendències cap a una societat molt més desigual".

L'informe adverteix també que la pujada de taxes provocarà l'endeutament dels estudiants i una baixada de les matrícules.



Anar al contingut