Madrid

Duran i Lleida assegura que "la consulta serà legal o no serà"

El líder d'Unió adverteix que encara hi ha serrells econòmics per enllestir i considera que "fins que no estigui tot tancat no hi ha res tancat".

RedaccióActualitzat
Des d'Unió Democràtica de Catalunya, el seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que la consulta d'autodeterminació només es farà si és legal, i segons la legislació vigent, i que això implica el permís del govern espanyol. "La consulta serà legal en qualsevol dels casos, ha remarcat. La consulta serà legal o no serà", ha remarcat.

Duran ho ha dit als passadissos del Congrés, on hores abans que es rubriqués el pacte Mas-Junqueras al Parlament també ha alertat que el pacte CiU-ERC encara no estava fet perquè "encara hi ha qüestions pendents d'acord". Duran s'ha referit d'aquesta manera als anomenats serrells que Oriol Junqueras ja va explicar que quedaven per tancar quan va anunciar que amb Artur Mas hi havia acord per garantir la governabilitat.

El líder democristià ha aigualit aquesta afirmació i ha considerat que aquests "serrells" eren prou importants per no considerar el pacte tancat. "Fins que no estigui tot tancat no hi ha res tancat", ha dit Duran a Madrid.

"Encara cal tancar uns serrells econòmics i espero que aquest matí es tanquin del tot, perquè per nosaltres no hi ha acord si no està tancat el tema econòmic i tota la resta", ha afirmat Duran i Lleida hores després que Convergència i Unió i Esquerra Republicana anunciessin l'acord per engegar la desena legislatura. "Simplement amb consulta sense el tema econòmic tancat, no hi ha res tancat fins que no estigui tot tancat", ha conclòs Duran, que ha assegurat que "espero que això estigui resolt i que a la una del migdia es pugui presentar".

Pel que fa al partit que donarà suport a l'executiu convergent, Duran i Lleida ho té clar: no es tracta d'estar satisfet o no amb el suport parlamentari d'ERC, sinó que era necessari per a l'estabilitat del govern i "són els únics que l'han ofert".

Alhora, ha rebutjat la imatge que CiU s'hagi doblegat davant d'ERC en la negociació. Segons ha dit, la recuperació de l'impost de patrimoni era obligada donada la situació de les arques de la Generalitat i la resta de figures impositives "estan escrites amb caràcter de temporalitat".


Anar al contingut