Usuaris del metro de Barcelona (Foto: ACN)
Usuaris del metro de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

ATM ha aprovat els nous preus dels bitllets de transport per l'any que ve

L'Autoritat Metropolitana del Transport ha aprovat les noves tarifes de l'any que ve. Algunes d'aquestes tarifes són més elevades, com és el cas de les targetes T-10 i T-50/30. L'Ajuntament de Barcelona considera que aquest increment és inevitable perquè TMB acumula un gran dèficit.

RedaccióActualitzat
L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat les noves tarifes per als títols integrats dels transports públics a l'Àrea de Barcelona. L'augment dels preus entrarà en vigor el 2013 i afectarà diversos títols, els més coneguts dels quals són la T-50/30 i la T-10. Aquest últim s'apuja un 3,7% i costarà 9,80 euros. La T-50/30 s'encareix un 4% i passarà a costar 39,20 euros.

Tot i que les targetes de transport integrat més habituals s'apugen totes per damunt del 3%, l'increment mitjà de les tarifes es manté per sota de l'IPC perquè el bitllet senzill no canvia de preu i continuarà costant 2 euros.

Fa uns dies els grups de l'oposició proposaven al consistori que defensés davant el consell de l'ATM la congelació de les tarifes. Tot i així, el partit de Xavier Trias va rebutjar el suggeriment perquè deia que aturar l'augment de les tarifes és impossible amb el deute que acumula Transports Metropolitans de Barcelona. Per pal·liar el dèficit, l'ajuntament considera finançar algunes estacions de metro amb el patrocini d'empreses privades.



Anar al contingut