Una aula del Servei d'Ocupació de Catalunya
Una aula del Servei d'Ocupació de Catalunya
Girona

El govern espanyol ordena a la Generalitat fer tots els cursos per a parats en castellà

El delegat del govern a Girona ho qualifica de càstig i la secretaria d'Ocupació considera que pot ser una excusa per no pagar els 190 milions que l'executiu central deu a la Generalitat per al Servei Català d'Ocupació.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha ordenat a la Generalitat que tots els cursos per a parats es facin exclusivament en castellà. És un requeriment que li ha fet arribar aquest desembre quan encara li  deu 190 milions d'euros d'aquest 2012 per al Servei Català d'Ocupació.

El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, ha qualificat de "càstig" la imposició de l'Estat del castellà com a única llengua vehicular en els cursos de formació per a parats. La secretària d'Ocupació, Esther Sánchez, ha dit que lamenta el requeriment i que la situació d'impagament del govern espanyol agreuja el dèficit de la Generalitat. Sánchez ha denunciat que el govern Rajoy "no ha pagat encara les actuacions que ens va dir en el mes de maig que tindríem, i no sabem quan ens ho pagarà. Això és important perquè un impagament col·locaria el govern de la Generalitat en una situació de dèficit".

Sánchez ha afegit que el requeriment que ara li arriba perquè els cursos es facin en castellà pot ser una excusa perquè el govern central no pagui el que deu.
Anar al contingut