Barcelona

El govern ajorna fins passat Nadal el pagament de la nòmina del desembre als funcionaris

La Generalitat espera una bestreta del Ministeri d'Hisenda. Els sindicats han anat a demanar explicacions, però el govern no els ha rebut perquè està en funcions.

RedaccióActualitzat
La dependència econòmica de Catalunya ha tornat a quedar al descobert quan s'ha sabut que els funcionaris cobraran la nòmina del desembre més tard del que és habitual. Davant la falta de liquiditat, la Generalitat ha comunicat que ajorna el pagament de la nòmina als funcionaris, que sempre cobraven abans de Nadal. Els treballadors de la Generalitat se n'han assabentat a través d'una comunicació a la web interna en què se'ls diu que serà a partir del dia 27 que cobraran. Argumenten que esperen una bestreta del Ministeri d'Hisenda que els ha d'avançar el govern espanyol.

Els sindicats s'han adreçat al Parlament aquest dijous per demanar explicacions, però el govern no els ha rebut perquè està en funcions. Els sindicats han criticat que la falta de liquiditat del govern recaigui en els treballadors públics i temen què pot passar si la bestreta del ministeri s'acaba retardant. Des d'UGT, Xavier Casas ha declarat: "No pot ser que ara facin dependre el cobrament de les nòmines... On són els pressupostos? On és el govern de la Generalitat?"

El Departament de Governació ja havia comunicat als sindicats que no els rebria mentre el govern estigui en funcions. Per això els treballadors s'han manifestat fins a la plaça de Sant Jaume. Allà han escenificat la reunió que no han pogut tenir amb la secretària de la funció pública. A més de preguntar-li sobre l'endarreriment del cobrament de la nòmina de desembre, li volien qüestionar que la Generalitat no hagi fet res per compensar la paga extraordinària de Nadal, suprimida aquest any. Han recordat que, per fer aquesta compensació, alguns ajuntaments han avançat l'extraordinària de l'estiu vinent. En aquest sentit, per part de CCOO, Xesús González ha considerat: "Entenem que es pot fer, que d'altres administracions ho han fet."

Per acabar la protesta, i en un particular avançament de l'arribada dels Reis, els sindicats han abocat carbó a la porta de la Generalitat. El govern diu que no es nega a parlar amb els sindicats, però els emplaça a fer-ho quan hi hagi, com a mínim, un projecte de pressupostos pel 2013 sobre la taula.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut