Parlament

Oriol Pujol destaca que és un "moment excepcional per Catalunya" perquè té "la seva pròpia sortida"

Des de CiU, el seu portaveu al Parlament, Oriol Pujol, ha afirmat que es tracta d'un "moment excepcional" per Catalunya. Oriol Pujol ha remarcat que els catalans s'han buscat la seva pròpia sortida i que l'acord de governabilitat entre CiU i ERC serà capaç de propiciar "un govern fort i estable".

RedaccióActualitzat
El portaveu de CiU al Parlament i secretari general de CDC, Oriol Pujol, considera que Catalunya passa per un "moment excepcional" i ha assegurat: "els catalans tenim la nostra pròpia sortida", davant la posició des de l'Estat espanyol d'"incomprensió i incompliment, al voltant de la por i l'asfíxia". Pujol ha dit que aquesta asfíxia és financera i identitària, i que també arriba a través d'atacs personals.

Oriol Pujol ha explicat que l'acord de governabilitat entre CiU i ERC facilitarà la possibilitat d'arribar a un govern fort que garantirà el dret a decidir. El dirigent de Convergència ha indicat que aquest pacte de legislatura permetrà que hi hagi una ruta cap a la transició nacional i ha dit: "No hi ha una voluntad de patrimonialitzar el dret a decidir. És impossible. Això és un oferiment plantejat a tots vostès. No el rebutgin i no se sentin convidats de pedra. L'acord marca un ritme, però en qualsevol cas és excloent respecte a la participació que tots vostès poden tenir en aquest procés"

El portaveu de CiU al Parlament ha criticat l'actitud del PSC d'abstenir-se en totes les votacions de la legislatura sobre el dret a decidir. Oriol Pujol s'ha dirigit als socialistes catalans per afirmar que: "No es poden rentar les mans. Vostès són massa importants per llançar la tovallola".

Després ha intervingut Artur Mas, que ha explicat que el pacte amb ERC és "un primer acord" que té "amplitud de mires des del punt de vist del seu contingut". En aquest sentit, Mas ha dit que Catalunya "necessita una majoria excepcional per tirar endavant el país" i ha reiterat l'oferta a que se sumin altres formacions a l'acord de governabilitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut