El Caire

L'oposició egípcia denuncia frau en el referèndum i impugnarà resultats

El Front de Salvació Nacional (FSN), que aplega gran part de l'oposició no islamista egípcia, ha denunciat avui que hi ha hagut frau en el referèndum constitucional i ha anunciat que impugnarà els resultats.

RedaccióActualitzat
El Front de Salvació Nacional (FSN), que aplega gran part de l'oposició no islamista egípcia, ha denunciat aquest diumege frau en el referèndum constitucional i ha anunciat que impugnarà els resultats.

En una roda de premsa al Caire, diversos dirigents de la coalició han explicat que han impugnat els resultats de la consulta, feta en dues fases els dies 15 i 22 i en la qual el "sí" va obtenir un 64 per cent dels vots, segons els Germans Musulmans i a falta de dades oficials.

L'FSN considera que el resultat a favor del projecte de carta magna es deu al "frau, les violacions i les irregularitats detectades" durant les votacions, segons el comunicat llegit durant la compareixença.

La coalició ha dit que han presentat aquestes irregularitats davant la Fiscalia General i han advertit que tractarà de canviar aquesta constitució a través de "mitjans democràtics".

"El referèndum no és la fi del camí, sinó només una de les batalles sobre el futur d'Egipte o per canviar-ne la identitat i tornar a l'opressió", diu la nota.
Durant la roda de premsa, l'excandidat presidencial, l'esquerrà Hamdin Sabahi, ha subratllat que continuaran la seva "lluita pacífica per aconseguir la caiguda de la constitució".

Per la seva banda, el dirigent comunista Abdel Ghafar Shokr ha denunciat que, a causa de les grans irregularitats que van impedir votar a molts electors, la justícia ha d'anul·lar el plebiscit.

En la mateixa línia, el president del partit esquerrà Tagamu, Refat al-Said, ha dit que "la constitució és invàlida" i que la votació va ser "falsificada".

"Continuarem la nostra lluita contra aquest paper anomenat constitució per impedir que s'utilitzi contra el bé del poble i contra la democràcia", ha subratllat Al-Said.

L'FSN havia demanat el vot per al "no" en el referèndum perquè opina que la redacció de l'esborrany de la constitució va estar monopolitzada pels islamistes i que el text retalla drets i llibertats, a més d'obrir la porta a una interpretació islamista de la llei, entre altres crítiques.

Segons les dades dels Germans Musulmans, a falta de resultats oficials, el "sí" ha aconseguit en la segona fase del referèndum feta ahir el suport del 71% dels votants.

Aquest grup, al qual va pertànyer el president egipci, Mohamed Mursi, fins que va arribar al poder, ha afirmat que el "sí" s'ha imposat en 16 de les 17 províncies en què es va fer la consulta en la segona fase.

Les dades dels Germans Musulmans han estat confirmades per la televisió egípcia i el diari estatal "Al-Ahram", que van xifrar també en un 64% el suport al text constitucional sumant els resultats de les dues rondes del plebiscit.

La primera volta es va fer fa una setmana en deu províncies més, entre les quals el Caire i Alexandria, i hi va guanyar el "sí" amb gairebé el 57% dels vots, segons els resultats oficiosos

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut