José Mourinho i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu
José Mourinho i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu
ANÀLISI

Mou no està sol

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Va ser Leo Beenhakeker qui, en plena era de la "Quinta del Buitre", es va atrevir a deixar, en unes semifinals de la Copa d'Europa, a la banqueta Emilio Butragueño. El Reial Madrid va caure eliminat contra el PSV Eindoven i l'endemà el president Ramón Mendoza va cridar al tècnic holandès al seus despatx i li va dir: "vostè no és conscient que ha jugat amb un patrimoni del club". Al final d'aquella temporada, tot i guanyar la seva tercera Lliga consecutiva, Beenhakeer va deixar el Santiago Bernabéu.

Butragueño va ser, durant molts anys al Reial Madrid, allò que en l'esport americà s'anomena jugador franquícia, el mateix paper que té des de fa deu temporades Iker Casillas. Per això, quan José Mourinho va prendre la decisió de deixar a la banqueta el capità blanc, no ho devia fer com una decisió únicament seva, sinó que molt probablement Florentino Pérez estava assabentant amb anterioritat de la decisió del portuguès.

Segons una informació del "Confidencial.es", dijous Florentino i Mourinho van compartir esmorzar en el despatx professional del president. Es diu que el portuguès va sortir molt satisfet i reforçat de la trobada. Feia dies que, en cercles íntims, Pérez havia expressat la seva decepció pel comportament d'algunes de les "vaques sagrades" del vestidor blanc, on Cristiano Ronaldo era dels pocs que se salvaven de les crítiques del president, decebut per l'egoisme del seus cracs. Per molt que Mourinho insistís a la roda de premsa posterior a la derrota de la Rosaleda que la suplència de Casillas obeïa únicament a raons tècniques, a ningú se li escapa que Mou ha volgut donar amb Iker un altre cop d'autoritat com el que va tenir amb Sergio Ramos quan el va deixar a la banqueta contra el Manchester City. Però a diferència del que va passar en aquella ocasió, el Madrid va acabar perdent contra el Màlaga i va quedar despenjat de la Lliga a 16 punts del Barça.

En altres circumstàncies, Mourinho hauria estat cessat per una situació com aquesta, però si no és així és perquè compta amb la complicitat total de Florentino, que està disposat a mantenir-lo en el càrrec.
Anar al contingut