Militars espanyols a la base d'Herat.
Militars espanyols a la base d'Herat.
Pontevedra

Rajoy afirma que Espanya guanya prestigi i és més segura gràcies a les tropes a l'estranger

Després de visitar els militars a l'Afganistan, Mariano Rajoy s'ha dirigit a les tropes espanyoles a l'exterior a través d'una videoconferència en què els ha agraït la feina i ha remarcat que el seu paper ajuda a fer d'Espanya un lloc més segur.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que la feina que estan fent les tropes espanyoles a l'exterior contribueixen a fer que Espanya sigui un país més segur davant les amenaces del terrorisme o la pirateria. En un missatge nadalenc per videoconferència, el cap de l'executiu ha agraït la feina de les forces armades a l'estranger: "Espanya guanya prestigi cada dia amb el seu sacrifici, vostès són hereus d'una tradició d'exèrcits i armades expedicionaris que van portar durant segles la nostra bandera, l'espanyola, als confins de la terra. Els toca especialment a vostès fer d'aquest món un lloc més segur".

El missatge l'ha dirigit als militars desplegats a l'Afganistan, el Líban, Bòsnia, Djibouti, Uganda, les costes de Somàlia i l'Antàrtida, dos dies després de visitar el contingent espanyol a les bases d'Herat i Qala-i-Naw, a terres afganeses, on va assegurar que, si tothom treballés com ells, "amb esforç", les coses "anirien millor". Rajoy ha subratllat a la videoconferència d'avui que el que va veure allà li va agradar i el va emocionar, perquè ha comprovat que Espanya disposa d'unes forces armades "modernes, professionals i entregades".

Mariano Rajoy ha enviat el missatge des de la seu de la Brigada d'Infanteria Aerotransportable de Figueirido, a Pontevedra, a prop d'on el president espanyol passarà la nit de Nadal.



Anar al contingut