Imatge d'uns cartells en què hi diu "Stop desnonaments".
La lluita de les més de 200 associacions de la PAH ha permès aturar més d'un miler de desnonaments.
Madrid

Els jutjats tramiten gairebé 50.000 desnonaments fins al setembre, un 16% més

Es tracta d'una xifra rècord a Espanya des que es difonen dades sobre els procediments de desallotjaments de vivendes, locals o finques.

RedaccióActualitzat
Els desnonaments han augmentat un 16% aquest any respecte a l'anterior. Fins al setembre, els jutjats han tramitat gairebé 50.000 desnonaments, una xifra que marca un nou rècord a Espanya des que es difonen dades sobre els procediments de desallotjaments de vivendes, locals o finques.

El nombre total de desnonaments de gener a setembre del 2012 ha estat de 49.702 i el ritme d'aquests procediments s'ha mantingut estable dins d'aquests nivells rècord. Amb tot, en el tercer trimestre s'ha notat un lleuger alentiment respecte al segon i s'ha passat de 18.668 desnonaments a 12.610, segons l'estadística sobre l'efecte de la crisi en l'activitat en els òrgans judicials que elabora el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Pel que fa a les execucions hipotecàries, el procediment pel qual s'exigeix el pagament del deute per l'impagament de la hipoteca i que pota acabar amb desallotjament i subhasta, entre el gener i el setembre passats, els jutjats han rebut 67.537 expedients, el 18,3 % més que un any abans.

Anar al contingut