Barcelona

Junqueras celebra la Conselleria d'Exteriors i espera que el nou govern estigui a l'altura dels grans reptes de Catalunya

El líder d'ERC troba "molt positiu" que hi hagi una conselleria dedicada a Exteriors al nou govern i espera que el nou govern "estigui a l'altura dels nous reptes que té plantejats el país en aquesta legislatura, i, si és així, ERC l'acompanyarà perquè pugui portar-los a terme".

RedaccióActualitzat
Poc després de fer-se públic el nou govern de Catalunya, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que, més enllà de qui hi hagi al capdavant de les conselleries, el més important és quina classes de polítiques duran a terme i amb quins recursos comptaran.

En qualsevol cas, el líder d'ERC ha manifestat: "El nostre respecte per les decisions del president de Catalunya. El president del govern té la responsabilitat de formar govern i l'ha exercit amb tota la llibertat i la responsabilitat que li correspon". A més, espera que el nou govern "estigui a l'altura dels nous reptes que té plantejats el país en aquesta legislatura, i, si és així, ERC l'acompanyarà perquè pugui portar-los a terme". I ha afegit: "La nostra obligació és intentar oferir estabilitat a aquest govern perquè sigui fort i estable i pugui assumir aquests grans reptes".

En aquest sentit, els republicans troben "molt positiu" que hi hagi una conselleria dedicada a Exteriors i ha recordat que qualsevol país té una conselleria d'afers exteriors i, per tant, Catalunya l'ha de tenir.

Junqueras, que ha reconegut que el president Mas li ha comunicat per telèfon els noms dels consellers poc abans de formalitzar el nou executiu, ha destacat, finalment, que, si el govern espanyol complís les lleis i els acords de finançament amb Catalunya, no caldria fer retallades.


Anar al contingut