La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho (Foto: ACN)
Barcelona

Sánchez-Camacho: "Mas ha configurat un govern de separatistes i radicals"

Per a Sánchez-Camacho, el nou govern té un perfil "separatista", amb polítics "radicals", l'objectiu del qual "no és treure Catalunya de la crisi sinó d'Espanya".

Actualitzat
La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, creu que el president català, Artur Mas, ha configurat un govern de "separatistes i radicals" que busca la "confrontació" i "no representa a tots els catalans". Sánchez-Camacho ha dit també que el nou govern català és el "més car" d'Espanya, amb l'augment de conselleries. La presidenta del PPC es referia així al nou govern, que està format per dotze consellers -cinc d'ells nous- respecte als onze de l'anterior, i en el qual Francesc Homs guanya pes com a conseller de Presidència i Afers Estrangers, Joana Ortega es manté com a vicepresidenta i Felip Puig canvia la cartera d'Interior per la d'Empresa i Ocupació.

Per a Sánchez-Camacho, el nou govern té un perfil "separatista" amb polítics "radicals", l'objectiu del qual "no és treure Catalunya de la crisi sinó d'Espanya". "Mas ha esborrat els sectors més moderats i dialogants de CiU i hi ha posat els partidaris de la confrontació amb Espanya, de la ruptura". Segons Sánchez-Camacho, aquest gabinet "no representa tots els catalans" sinó només "els que volen la independència".

"El govern dels millors -com Artur Mas va definir el gabinet anterior- ha passat a la mediocritat per arribar al govern separatista, de la radicalitat i de la confrontació amb la resta d'Espanya, amb Homs com a artífex i impulsor de la consulta, del pacte amb ERC i de la ruptura", en lloc d'optar per un executiu "transversal i que construeixi ponts", ha dit.

Sánchez-Camacho, que ha expressat els seus dubtes sobre la "capacitat" del nou govern per treure Catalunya de la crisi, ha denunciat que el president català "no prediqui amb l'exemple" en augmentar el nombre de conselleries mentre demana "sacrificis" als catalans. "És el govern més car d'Espanya", ha afegit Sánchez-Camacho, que ha recordat que altres comunitats autònomes tenen entre 7 i 9 conselleries. "No comença amb bon peu. No és un govern d'austeritat sinó de més despesa", ha dit, i també que Artur Mas ha fet el contrari del que predica "per interessos personalistes i de partit".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut