Una imatge de la seu de Bankia.
Bankia va heretar de Caja Madrid, la principal accionista d'Iberia, la participació d'IAG.
Madrid

Bankia es desploma un 19,53% i sortirà de l'Ibex el 2 de gener

Aquesta decisió del comitè de l'Ibex es produeix després de conèixer-se la valoració econòmica de BFA-Bankia, que el FROB ha xifrat, segons els informes encarregats a tres experts independents, en un 'forat' de 10.444.000 d'euros.

Actualitzat
Bankia s'ha desplomat un 19,53% al tancament de mercat i ha situat el preu dels seus títols en el seu mínim des que cotitza en borsa, fixat en 0,552 euros. El banc nacionalitzat a més abandonarà temporalment l'Ibex a partir del proper 2 de gener. D'aquesta manera, el selectiu quedarà temporalment format per 34 valors com a conseqüència de la recapitalització de Bankia acordada per part del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) mitjançant l'emissió de bons convertibles contingents (els coneguts en l'argot financer com 'cocos') per import de 10.700 milions, que seran subscrits per la seva matriu Banc Financer i d'Estalvis (BFA). "Quan es converteixin en accions ordinàries els bons convertibles contingents subscrits i hagi estat publicat de manera oficial, el comitè prendrà les decisions que estimi oportunes sobre això, el que serà comunicat amb la suficient antelació", explica el comitè assessor dels índexs Ibex.

L'ajust de l'Ibex 35 es materialitzarà al tancament de la sessió del proper 31 de desembre. Aquesta decisió del comitè de l'Ibex es produeix després de conèixer-se la valoració econòmica de BFA-Bankia, que el FROB ha xifrat, segons els informes encarregats a tres experts independents, en un 'forat' de 10.444.000 d'euros. Aquesta valoració ha pesat en la cotització de l'entitat nacionalitzada, que ha liderat les retallades en el selectiu, en desplomar-se un 19,53%. El preu de les accions de Bankia s'ha establert en 0,552 euros, davant dels 3,75 euros amb què va debutar quan l'entitat va sortir a borsa el 20 de juliol de 2011.

Un cop aprovada la injecció de capital de 17.959.000 procedents de l'ajuda de la UE, el capital social de la matriu de Bankia puja a aquest mateix import després de les operacions de reducció i ampliació de capital escomeses aquest dijous. A més, l'entitat ha formalitzat el canvi de les lletres del Tresor anticipades el mes de setembre i a l'espera de l'ajuda de Brussel·les per un import de 4.500 milions per bons del Mede.

D'altra banda, Banc de València s'ha precipitat un 21,36% al mercat continu després de conèixer que, un cop determinat el valor de liquidació per un import negatiu de 6.341.000 d'euros i per a omplir el Pla de Resolució que preveu la transmissió de les accions de l'entitat en mans del FROB a CaixaBank, la comissió rectora del FROB hagi acordat aprovar el seu balanç auditat tancat a 31 d'octubre de 2012, del qual es dedueixen unes pèrdues de 3.310 milions d'euros.
Anar al contingut