Oriol Junqueras, president d'ERC
Oriol Junqueras, president d'ERC
Martorell

Junqueras vaticina que el diàleg entre Mas i Rajoy "caurà en sac trencat"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha vaticinat que un procés de diàleg entre el govern de la Generalitat i l'Estat al voltant del procés cap al dret a decidir i la consulta d'autodeterminació "caurà en sac trencat".

RedaccióActualitzat
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha vaticinat que un procés de diàleg entre el govern de la Generalitat de Catalunya i l'Estat espanyol al voltant del procés cap al dret a decidir i la consulta d'autodeterminació "no servirà de res".

El republicà, que ha participat en un acte commemoratiu del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha aprofitat per alertar que aquest diàleg que el president català, Artur Mas, i l'espanyol, Mariano Rajoy, han insinuat que podria "caure en un sac trencat". I és que Junqueras creu que l'Estat "ignora sistemàticament" Catalunya i ara no serà diferent.

"L'experiència ens ensenya que cada vegada que el govern de Catalunya i les institucions catalanes intenten parlar amb l'Estat espanyol no serveix de res". Amb aquestes paraules, Oriol Junqueras ha volgut treure força a la possibilitat que Mas i Rajoy acabin seient per parlar del dret a decidir dels catalans. El republicà considera que l'intent fracassaria "perquè l'Estat espanyol no té cap voluntat de diàleg amb les institucions i la societat catalana".

En aquest sentit, el líder d'ERC ha explicat que la seva "previsió" passa perquè "la voluntat de diàleg que els institucions catalanes segur que tornaran a demostrar, malauradament com tantes altres vegades no servirà de res, caurà en un sac trencat". Junqueras, a més, conclou que aquestes converses no prosperaran "perquè l'Estat espanyol sistemàticament ignora les necessitats i els drets dels ciutadans de Catalunya" i no creu que ara hagi de canviar.
Anar al contingut