Nova Delhi

Onada d'indignació popular a l'Índia per la mort de la jove violada

Des del dia dels fets, fa quinze dies, temps en què la noia ha estat hospitalitzada, hi ha hagut una onada d'indignació popular, amb contundents protestes i aldarulls al carrer, per la lleugeresa amb què la justícia tracta les agressions sexuals al país, on se'n denuncia una cada divuit hores.

RedaccióActualitzat
Aquesta nit ha mort la jove índia de 23 anys que va ser violada per un grup de sis homes en un autobús i llançada a l'asfalt després. Des del dia dels fets, fa quinze dies, temps en què la noia ha estat hospitalitzada, hi ha hagut una onada d'indignació popular, amb contundents protestes i aldarulls al carrer, per la lleugeresa amb què la justícia tracta les agressions sexuals al país, on se'n denuncia una cada divuit hores.

Els sis agressors estan detinguts i la pressió popular ha fet avançar el judici, que es farà la setmana que ve.

El centre de Nova Delhi s'ha despertat segellat i pres per la policia. S'han tancat deu estacions de metro i les autoritats han demanat que no es viatgi a la capital. Però això no ha impedit que milers de persones hagin sortit al carrer per mostrar el dol i la indignació per la mort de la "filla de l'Índia". Així és com s'havia batejat la jove estudiant de medicina, de vint-i-tres anys, violada per almenys sis homes en un autobús de Nova Delhi. Després, la van tirar del vehicle en marxa. Un crim brutal que ha encès els ànims de la societat, que ha convertit el cas en un símbol del maltractament de la dona. La jove ha mort aquesta matinada a Singapur, on l'havien traslladat dijous en un intent per salvar-li la vida.

Segons T. C. A. Raghavan, ambaixador de l'Índia a Singapore: "La família, per descomptat, està desfeta. Però saben que se li ha donat la millor atenció mèdica possible i que, al final, la gravetat de les lesions ha fet inútil el tractament."

El primer ministre, Manmohan Singh, ha promès que la seva mort no serà "en va". Des que es va saber l'agressió, dia rere dia hi ha hagut manifestacions a la capital per denunciar la resposta de les autoritats davant els casos d'agressió sexual a les dones. Els fets han deixat en evidència als ulls del món sencer la crua realitat: a l'Índia hi ha una violació cada vint minuts, i només en un de cada quatre casos hi ha una condemna.

Per R. P. N. Singh, el ministre d'Interior indi: "El govern farà hores extres per intentar aprovar lleis i mesures que garanteixin que ningú més, cap més ciutadà d'aquest país, hagi de passar un trauma com aquest."

Avui mateix s'ha anunciat que als sis sospitosos detinguts per la violació se'ls acusarà d'assassinat, i que, per tant, se'ls podria condemnar a mort.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut