Barcelona

Acciona alerta la Generalitat que exigirà la devolució dels 298,65 milions d'euros si s'anul·la l'adjudicació d'ATLL

Acciona ha avisat la Generalitat que exigirà la devolució dels 298,65 milions d'euros que va pagar el 27 de desembre com a primer pagament del cànon concessional si s'anul·la el concurs de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL).

RedaccióActualitzat
Acciona ha avisat la Generalitat que exigirà la devolució dels 298,65 milions d'euros que va pagar el 27 de desembre com a primer pagament del cànon concessional si s'anul·la el concurs de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL).

"Si la situació creada desemboqués en l'anul·lació i resolució del contracte vigent, el consorci adjudicatari tindria dret a la devolució immediata per part de la Generalitat de 298,65 milions d'euros com a part del cànon concessional del contracte i a la reparació dels danys i perjudicis que s'haguessin causat", ha advertit Acciona en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La reacció d'Acciona es produeix després que l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) hagi estimat parcialment el recurs especial en matèria de contractació interposat per Agbar contra la decisió de la Generalitat d'adjudicar el contracte al consorci liderat per Acciona Agua, amb el 39%.

Al consorci, també hi participen altres accionistes com el banc d'inversions brasiler BTG Pactual (39%) i altres societats minoritàries que representen inversors privats.

Acciona ha explicat que els serveis jurídics del consorci estan preparant les accions que procedeixin en dret per defensar els seus legítims interessos i ha subratllat que, en tot cas, el contracte subscrit segueix sent un contracte "jurídicament vàlid i vigent a la data", per la qual cosa el consorci ja està gestionant des de l'1 de gener la Xarxa Ter Llobregat.

La reacció política

PSC, PP, ICV-EUiA i C's han demanat aquest dijous que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, expliqui al Parlament el concurs públic per gestionar l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL), després que l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) hagi resolt que Acciona hauria de quedar exclosa d'aquest concurs malgrat que el contracte ja està en vigor.

Per la seva banda, ERC descarta demanar la compareixença perquè confia que ho faci el mateix conseller.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut