Uns infants preguen per la víctima de la violació a l'Índia (Foto: Reuters)
Uns infants preguen per la víctima de la violació a l'Índia (Foto: Reuters)
Delhi

Comença el judici contra els cinc acusats de la brutal violació d'una noia a l'Índia

Cinc dels sis presumptes torturadors, violadors i homicides d'una estudiant de medicina de 23 anys, al desembre, en un autobús a Nova Delhi, estan inculpats de mort, rapte i violació. Si se'ls declara culpables, hauran d'afrontar la pena de mort. El sisè, que té 17 anys, compareixerà davant d'un tribunal de menors.

RedaccióActualitzat
Cinc dels sis presumptes torturadors, violadors i homicides d'una estudiant de medicina de 23 anys, el 16 de desembre passat, en un autobús a Nova Delhi, els han inculpat de mort, rapte i violació en l'arrencada del procés judicial, que continuarà dissabte. Si se'ls declara culpables, els cinc acusats majors d'edat, d'entre 19 i 35 anys, hauran d'afrontar la pena de mort. El sisè, que té 17 anys, compareixerà davant d'un tribunal de menors.

Els càrrecs contra ells s'han fet públics en l'inici del procés judicial, sense la presència dels acusats i enmig de les protestes de desenes de persones que demanaven la forca per als culpables a l'exterior de les instal·lacions judicials. El president del Tribunal Suprem de l'Índia ha recordat que s'ha de respectar la presumpció d'innocència, tot i que també ha revelat que cap dels 2.500 advocats representats a la cort defensarà els acusats per "garantir un judici ràpid".

Les acusacions s'inclouen en l'informe que la policia ha presentat davant del tribunal de la capital índia encarregat del cas, que ha consternat la societat índia i ha provocat un seguit de protestes inèdites arreu de l'Índia.

Els agressors van violar reiteradament la noia i la van agredir sexualment amb una barra de ferro rovellat. El malson va durar 40 minuts i es va acabar quan van llançar de l'autobús en marxa tant la víctima com un amic que l'acompanyava. El conductor de l'autobús encara va intentar atropellar-la, però l'amic la va poder rescatar. La noia va morir dissabte passat en un hospital de Singapur a causa de les ferides.

El pare de la víctima ha demanat que els culpables siguin executats i que s'aprovi una nova legislació contra els delictes sexuals que porti el nom de la seva filla. A l'Índia, una dona és violada cada 20 minuts i la majoria dels casos queden impunes.
Anar al contingut