Malala Yousafzai rep l'alta mèdica dos mesos després de ser tirotejada pels talibans
Malala Yousafzai rep l'alta mèdica dos mesos després de ser tirotejada pels talibans (Foto: EFE)
Londres

La jove activista pakistanesa Malala Yousafzai rep l'alta mèdica tres mesos després de ser tirotejada pels talibans

Malala Yousafzai, la nena de 15 anys que va resultar ferida per un atac dels talibans a l'octubre al Pakistan, ha rebut l'alta mèdica al centre Queen Elizabeth de Birmingham, a Anglaterra, on estava ingressada. El seu activisme a favor del dret de les nenes a l'educació gairebé li va costar la vida, quan, tornant de l'escola, va rebre un tret al cap i un altre al coll.

RedaccióActualitzat
La nena pakistanesa Malala Yousafzai, que va resultar ferida després de ser atacada al seu país a l'octubre pels talibans per defensar l'educació femenina, ha rebut l'alta mèdica a l'hospital on estava ingressada, a Anglaterra.

Segons ha informat la BBC, Malala ha abandonat el centre hospitalari Queen Elizabeth de Birmingham, tot i que haurà de seguir un programa de rehabilitació després de ser atesa per les greus ferides que va patir al cap quan la van tirotejar. La cadena ha afegit que la nena, de 15 anys, viurà a la zona de West Midlands, al centre d'Anglaterra, amb la seva família.

Els metges que l'han atès tot aquest temps ja van informar que l'adolescent se sotmetrà a cirurgia reconsructiva "a finals de mes o principis de febrer".

Els talibans van disparar a Malala el 9 d'octubre quan tornava de l'escola de Mingora, la principal ciutat de la regió de Swat, cap a casa. La jove activista, que va rebre un tret al cap i un altre al coll, va ser trasllada en un avió ambulància d'Islamabad (Pakistan) a l'hospital Queen Elisabeth de Birmingham, on ha estat ingressada des de llavors. El director d'aquest centre mèdic, Dave Rosser, ha indicat en un comunicat que la nena serà sotmesa a una cirurgia reconstructiva cranial com a part de la recuperació a llarg termini.

La menor podria establir la residència al Regne Unit de forma definitiva, ja que el seu pare ha estat nomenat agregat d'Educació del consolat del Pakistan a Birmingham. A més, tant el pare, Ziauddin Yousafzai, com ella mateixa estan amenaçats de mort pels talibans després de l'atemptat.

La història va començar l'any 2009, quan Malala es va fer coneguda gràcies a un reportatge pel canal en llengua urdú de la BBC sobre la seva vida a la vall de Swat, al nord-oest del Pakistan, una regió controlada pels talibans. Sota el pseudònim Gul Makai, la noia va explicar en un blog la discriminació que viuen les nenes per part dels talibans. El 2011, la jove va ser distingida amb el Premi Nacional de la Pau pel govern pakistanès.

Anar al contingut