Madrid

Les polítiques rupturistes i l'atur són les dues grans preocupacions del rei Joan Carles

El terrorisme d'ETA ha estat la principal insatisfacció del mandat del rei Joan Carles, però les polítiques rupturistes i l'atur són les dues grans preocupacions actuals. El monarca espanyol ho ha explicat en la primera entrevista que ha concedit a un mitjà de comunicació des de l'any 2000.

RedaccióActualitzat
El terrorisme d'ETA ha estat la principal insatisfacció del mandat del rei Joan Carles, però les polítiques rupturistes i l'atur són les dues grans preocupacions actuals. Unes hores abans de la celebració del seu 75è aniversari, el monarca espanyol ho ha explicat en la primera entrevista que ha concedit a un mitjà de comunicació des de l'any 2000.

Durant el programa, el rei ha advertit contra les polítiques rupturistes i ha reconegut que a Espanya li falta camí per recórrer en la vertebració de l'estat. El monarca s'hi ha referit a "les intransigències que comporten a maximalismes i potser, a polítiques que no ens convenen molt, que són polítiques rupturistes". En aquesta línia ha subratllat que el que ara li convé a Espanya és "que estiguem tots units a un futur i a una idea".

En un altre moment, el rei d'Espanya s'ha referit a les perspectives de futur pels ciutadans donada la difícil situació econòmica actual i també ha volgut destacar la violència terrorista com una de les insatisfaccions més grans del seu mandat. "Una de les coses que més poden preocupar", ha assenyalat el rei Joan Carles, "és la manca de feina que fa que milers de famílies no puguin viure amb dignitat i que els joves hagin de sortir d'Espanya per t,robar feina". Això "em fa molt de mal".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut