Fan una crida a la desobediència per exigir un "transport públic al servei de les classes populars"
La plataforma No Paguem reclama "un transport públic al servei de les classes populars"
Barcelona

La plataforma No Paguem comença una campanya contra l'encariment del transport públic

La plataforma No Paguem convoca a la desobediència civil el dia 9 i demana als ciutadans que protestin i no paguin el bitllet de transport.

RedaccióActualitzat
Un grup d'unes 25 persones promotores de la iniciativa No Paguem ha ocupat aquest dissabte al matí un bus turístic a la Sagrada Família per exigir "un transport públic al servei de les classes populars". La plataforma convoca a la desobediència civil el dia 9 i demana als ciutadans que protestin i no paguin el bitllet de transport.

L'encariment del transport públic a partir de l'1 de gener ha indignat part de la població, ciutadans que la consideren injusta, sobretot per a les persones que estan a l'atur, que són jubilats o que es troben en situació de pobresa. Per aquest motiu, la portaveu de la plataforma No Paguem, Lisa Garnika, ha fet una crida a la desobediència per dimecres. També demanaran als partits polítics que portin la seva reivindicació al Parlament de Catalunya.

El seu objectiu és que el transport sigui gratuït per als sectors menys afavorits econòmicament i que hi hagi una tarificació social per a joves i jubilats. També sol·liciten que es faci una gestió pública de totes les companyies del transport.
Anar al contingut