Imatge del calamar gegant localitzat al Pacífic Nord (Foto: NHK)
Imatge del calamar gegant localitzat al Pacífic Nord (Foto: NHK)
Japó

Un calamar gegant, filmat al Pacífic, a 900 metres de profunditat

Científics japonesos han anunciat aquest dilluns que han filmat per primera vegada un calamar gegant a gairebé mil metres de profunditat a l'oceà Pacífic. El cos de l'animal fa uns tres metres de llarg, però s'estima que podia arribar als vuit metres ja que els seus dos tentacles principals estan seccionats. Els canals de televisió Discovery Channel i NHK emetran aquest mes les imatges del calamar.

RedaccióActualitzat
Un calamar gegant ha estat filmat al Pacífic Nord, a 900 metres de profunditat. Així ho ha anunciat aquest dilluns un equip de científics japonesos que han participat en la recerca, en col·laboració amb la televisió estatal nipona NHK i el canal nord-americà Discovery Channel. NHK emetrà el video diumenge que ve i Discovery Channel, el dia 27.

L'equip submarí va filmar l'animal aquest estiu a uns 15 quilòmetres a l'est de l'illa japonesa de Chichi-jima. És la primera vegada que es capta amb una càmera un calamar gegant en el seu hàbitat natural, segons ha explicat un dels responsables de l'equip, Tsunemi Kubodera.

El submergible, amb tres persones a bord, va localitzar el calamar a uns 600 metres de profunditat i el va seguir fins a uns 900 metres, quan l'animal va desaparèixer a la zona abissal. Els científics estimen que la seva llargada és d'uns tres metres, però sembla que podia arribar als vuit metres si tenim en compte que els dos tentacles més grans els té seccionats, sense que se sàpiga per què.

La cadena NHK ha informat que l'equip va acostar al cefalòpode un esquer que tenia un altre calamar més petit, d'un metre de llarg. Segons la televisió japonesa, les imatges capten de prop els grans ulls de l'animal i les seves ventoses, d'uns cinc centímetres d'ample. Amb aquest video, els científics esperen saber més detalls del comportament del calamar gegant, del qual fins ara només hi ha imatges d'exemplars capturats.

Aquest monstre de les profunditats que té tres cors, una visió cent vegades més potent que la dels humans i un cervell molt desenvolupat, es manté sempre amagat als abismes marins. Es tracta de l'invertebrat més gran del món perquè es calcula que pot arribar a pesar una tona i fer uns 20 metres de llarg.

Tsunemi Kubodera ja havia filmat fa sis anys un calamar de dimensions semblants però des d'un vaixell a la superfície.


Anar al contingut