Barcelona

El PSC convoca un consell extraordinari al febrer i obre la porta a replantejar-se l'abstenció sobre el dret a decidir

La formació havia manifestat la seva intenció d'abstenir-se sistemàticament al Parlament en les iniciatives sobiranistes, però podria reconsiderar aquesta postura segons les propostes que CiU i ERC presentin en els primers compassos de la legislatura. Els socialistes han anunciat també la convocatòria d'un consell extraordinari el 2 de febrer per redefinir la seva línia política.

RedaccióActualitzat
El PSC farà el pròxim 2 de febrer un Consell Nacional Extraordinari on decidirà una reformulació de la seva línia política. El partit s'enfronta al repte de reformular la seva estratègia després d'haver obtingut a les eleccions catalanes el seu pitjor resultat en unes autonòmiques: va aconseguir 20 diputats i va perdre per primera vegada la seva condició de segona força al Parlament en nombre d'escons.

El portaveu socialista, Jaume Collboni, ha anunciat que el consell aprovarà el full de ruta proposat per la direcció del partit, en un procés que "volem que sigui col·laboratiu, obert i transversal a les sensibilitats del partit, però també transversal pel que fa als sectors en els quals històricament hi ha hagut una relació molt fluïda amb el nostre projecte polític". Collboni es referia a la comunitat educativa, la cultural i la de l'economia social, entre d'altres. Aquest consell servirà també per "posar al dia" decisions del congrés de desembre del 2011 i que encara no s'han adoptat, com l'elaboració del reglament per fer unes primàries per elegir el candidat del PSC a la Generalitat.

D'altra banda, els socialistes catalans han obert la porta a replantejar-se la decisió d'abstenir-se sistemàticament a totes la iniciatives sobre el dret a decidir que s'abordin al Parlament, una decisió que ja va anunciar el primer secretari, Pere Navarro, al ple d'investidura. Collboni ha argumentat que aquesta abstenció generalitzada és "un principi que es pot reconsiderar" segons com es materialitzin les iniciatives que CiU i ERC han de presentar en els primers compassos de la legislatura. El PSC no se sent "interpel·lat" per algunes propostes que els dos partits volen impulsar, com el Consell Català per a la Transició Nacional i la Declaració de sobirania del poble de Catalunya. De fet, Collboni ha deixat molt clar que no formaran part del Consell de Transició Nacional perquè està enfocat a separar-se d'Espanya i subscriu una estratègia independentista que el PSC no comparteix. "Volen la independència, i això no forma part del nostre projecte polític". La prioritat del PSC és reformar la Constitució en un sentit federal.


Anar al contingut