John Brennan i Chuck Hagel
John Brennan i Chuck Hagel
Washington

Obama designa Chuck Hagel cap del Pentàgon i John Brennan, director de la CIA

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha designat l'exsenador republicà i veterà de la guerra del Vietnam Chuck Hagel nou secretari de Defensa, en substitució de Leon Panetta, i el seu assessor de seguretat, John Brennan, cap de la CIA, en substitució de David Petraeus, que va haver de dimitir per un escàndol de faldilles.

Actualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha nomenat l'exsenador republicà i veterà de la guerra del Vietnam Chuck Hagel nou secretari de Defensa en substitució de Leon Panetta. En una intervenció a la Casa Blanca, Obama ha dit que Hagel és el "líder que les nostres tropes mereixen, un patriota nord-americà".

Com a cap de la CIA, Obama ha nomenat el seu assessor de seguretat, John Brennan, en substitució de David Petraeus, que va haver de dimitir per un escàndol de faldilles. Brennan ha treballat durant 25 anys a la CIA i el seu nom anava a ser proposat el 2008, però ell mateix hi va renunciar per les crítiques rebudes en relació amb les tècniques de tortura utilitzades per la CIA durant el mandat de George Bush. Unes tècniques de les quals Brennan sempre ha negat tenir coneixement i que ha denunciat diverses vegades. Segons Obama, Brennan és "un dels professionals d'intel·ligència amb més talent i respectats" del país. Les dues designacions han de ser confirmades ara pel Senat.

El més polèmic, però, és el candidat a cap del Pentàgon, que té una visió de la política exterior que no agrada gens al congressistes més conservadors ni a Israel. Hagel creu que s'hauria de parlar amb Hamas. És crític amb el "lobby" jueu i creu que s'ha de replantejar l'estratègia amb l'Iran.

Anar al contingut