Iñaki Azcuna, el millor alcalde del món 2012 (Foto:GNU Free Documentation License)
Iñaki Azcuna, el millor alcalde del món 2012 (Foto:GNU Free Documentation License)
Londres

L'alcalde de Bilbao, Iñaki Azcuna, ha estat designat el millor alcalde del món del 2012

L'alcalde de Bilbao, Iñaki Azcuna, del PNB, l'han designat el millor alcalde del món del 2012. El guardó li ha concedit la fundació britànica City Mayors en reconeixement a la transformació urbana que ha experimentat la capital biscaïna els últims anys.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Bilbao, Iñaki Azcuna, del PNB, ha estat designat el millor alcalde del món del 2012. El guardó li ha concedit la fundació britànica City Mayors en reconeixement a la transformació urbana que ha experimentat la capital biscaïna els últims anys.

La conversió de Bilbao d'una ciutat industrial en declivi en un centre per al turisme i les arts, gràcies, sobretot, a l'efecte del Museu Guggenheim, és el que ha fet que la fundació britànica s'hagi decantat per l'alcalde basc. Iñaki Azcuna creu que s'ha premiat la tenacitat dels bilbaïns.

"És un reconeixement a Bilbao, al seu desenvolupament i al caràcter dels bilbaïns que han aconseguit una ciutat bonica. Però el premi no és per a mi, el premi és per als bilbaïns que han sabut resistir i fer i transformar una ciutat."

El penebista Azcuna té 70 anys, va arribar a l'alcaldia de Bilbao el 1999 i ha estat reelegit en tres ocasions, l'última el 2011 i per majoria absoluta.

Navarro, entre els 98 candidats

El primer secretari del PSC i fins fa poques setmanes alcalde de Terrassa, Pere Navarro, figura entre els candidats als premis World Mayor. Navarro, que és l'únic alcalde català candidat, figura en la llista de 98 nominats, de la qual en van sortir 25 finalistes.
Anar al contingut