Imatge cedida per Wanda de Maribel Verdú caracteritzada com a madrastra a "Blancaneu" (Foto: EFE)
"Blancaneu", el film amb més nominacions per als Goya
Madrid

Els films "Blancaneu", "Grupo 7", "Lo imposible" i "El artista y la modelo", favorites als premis Goya

Les pel·lícules "Blancaneu", "Grupo 7", "Lo imposible" i "El artista y la modelo" parteixen com a favorites de la XXVII edició dels premis Goya que es lliuraran a Madrid el 17 de febrer. Els directors nominats són Pablo Berger, Juan Antonio Bayona, Fernando Trueba i Antonio Rodríguez.

RedaccióActualitzat
Les grans favorites per als premis Goya són els films "Blancaneu", de Pablo Berger, amb 18 nominacions; "Grupo 7", d'Alberto Rodríguez, amb 16; "Lo imposible", de Juan Antonio Bayona, amb 14 nominacions, i "El artista y la modelo", de Fernando Trueba, amb 13. Aquestes quatre pel·lícules opten tant al millor film com al millor director.  

Maribel Verdú, per "Blancaneu"; Aida Folch, per "El artista y la modelo"; Naomi Watts, per "Lo imposible", i Penélope Cruz, per "Volver a nacer", competiran per al premi a la millor actriu als Goya d'aquest any.

Daniel Giménez Cacho, per "Blancaneu"; Antonio de la Torre, per "Grupo 7"; Jean Rochefort, per "El artista y la modelo", i José Sacristán, per "El muerto y ser feliz", són els actors finalistes en la categoria d'interpretació protagonista.

La producció catalana d'animació "Les aventures de Tadeo Jones" ha obtingut 5 nominacions, i el drama adolescent "Els nens salvatges", 3 nominacions.

En la categoria de millor pel·lícula llatinoamericana competirà l'argentina "Infancia clandestina", de Benjamín Ávila; la paraguaia "Siete cajas", de Juan Carlos Maneglia i Ana Schembori; la mexicana "Después de Lucía", de Michel Franco, i la cubana "Juan de los muertos", d'Alejandro Brugués. I en la de millor film europeu, França acapara tres de les quatre candidatures, amb "En la casa", de François Ozon; "Intocable", d'Olivier Nakache i Eric Toledano, i "De óxido y hueso", de Jacques Audiard. La quarta finalista és "Shame", del britànic Steve McQueen.
 
A més, el Goya d'honor serà per a l'actriu Concha Velasco, concedit per la seva trajectòria cinematogràfica.

Els actors Elena Anaya i Antonio de la Torre, aquest any doblement nominat per "Grupo 7" i "Invasor", han fet públiques les nominacions als premis més importants del cinema espanyol. La cerimònia de lliurament dels guardons, presentada per Eva Hache, se celebrarà el 17 de febrer al centre de congressos Príncep Felip de Madrid.

Anar al contingut