Imatge d'arxiu de gent fent cua en una oficina de treball.
No tots els parats fan cua a les oficines de treball.
Brussel·les

La taxa d'atur espanyola, del 26,6%, empeny la xifra de l'eurozona fins a un rècord històric

La taxa d'atur espanyola, del 26,6%, empeny la xifra de la zona euro fins a un rècord històric. Mentrestant, segons la Comissió Europea, la confiança d'empresaris i consumidors en l'economia de l'eurozona ha millorat.

RedaccióActualitzat
Segons les dades facilitades per Eurostat, l'atur continua augmentant de forma implacable a la zona euro. Les dades del novembre passat suposen un nou rècord, un atur de l'11,8%, una dècima per sobre del mes anterior, i 1,2 punts percentuals més que l'any anterior.

En xifres absolutes hi ha gairebé 19 milions de parats. En aquesta llista, qui en surt més mal parat és l'estat espanyol, que arriba al 26,6%, amb un augment de 4 dècimes. L'agència estadística europea calcula que 26,061 milions de persones no tenien feina al novembre a la UE, dels quals 18,820 milions es trobaven a la zona euro, fet que suposa un augment mensual de 154.000 parats en el conjunt de la UE i de 113.000 a la zona euro.

Per la seva banda, en el conjunt de la Unió Europea (UE) la taxa de desocupació es va situar al novembre al 10,7%, en línia amb la dada del mes anterior, però set dècimes per sobre del nivell registrat en el mateix mes del 2011.

Respecte al novembre del 2012, la xifra de desocupats entre els Vint-i-set va pujar en 2,012 milions de persones i en 2,015 milions a la zona euro.

Les taxes d'atur més baixes es van registrar a Àustria (4,5%), Luxemburg (5,1%), Alemanya (5,4%) i Països Baixos (5,6%), mentre que les més altes van ser les d'Espanya (26,6%) i Grècia (26% al setembre del 2012).

També aquest matí s'han conegut unes altres dades, més positives: els índexs de confiança dels empresaris i dels consumidors, que al desembre han tornat a millorar a l'eurozona. També a l'estat espanyol, tot i que en aquest cas només dues dècimes.


Anar al contingut