El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce (Foto: EFE)
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce (Foto: EFE)
Toledo

El fiscal general nega tracte de favor en el "cas Pallerols" i justifica l'acord per "la dilació del procés"

"No es tracta d'un tracte de favor, sinó d'aplicar la legalitat ateses les circumstàncies de dilació del procés, que és el que interessa destacar", ha afirmat el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, per qui el fet que s'hagi trigat 20 anys en la tramitació és "excessiu, escandalós i inassumible".

RedaccióActualitzat
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, no considera que hi hagi hagut tracte de favor en el "cas Pallerols" sobre la malversació de fons públics d'exdirigents d'Unió Democràtica de Catalunya. Torres-Dulce, que ha respost les preguntes dels periodistes sobre aquest afer abans de pronunciar a Toledo la conferència "El fiscal com a garant dels drets fonamentals en el procés penal", ha justificat l'acord entre la defensa i la fiscalia per la "dilació del procés".

"No es tracta d'un tracte de favor, sinó d'aplicar la legalitat ateses les circumstàncies de dilació del procés, que és el que interessa destacar", ha afirmat l'endemà que es fes públic un acord judicial que permet a alguns dels imputats en el cas estalviar-se la presó a canvi d'acceptar la culpabilitat i retornar una part dels diners malversats.

El fet que l'acord arribi 20 anys després dels fets és, segons Torres-Dulce, "excessiu, escandalós i inassumible en un estat de dret". Pel fiscal general, "per molta complexitat documental" que suposés la tramitació del cas, trigar dues dècades vulnera "l'article 24.2 de la Constitució, on es reflecteix el dret a un procés sense dilacions indegudes". Torres-Dulce ha afegit que aquest retard "pot portar a una rebaixa de la pena corresponent en el procés i tenint en compte les circumstàncies s'ha arribat a la conformitat de totes dues parts".

El màxim responsable dels fiscals també ha recordat que encara que els responsables no entrin a presó "hi ha hagut reconeixement de culpabilitat i es farà una devolució dels fons públics, que és una de les finalitats del procés".
Anar al contingut