El fiscal Eduardo Torres-Dulce, en una imatge d'arxiu.
El fiscal Eduardo Torres-Dulce, en una imatge d'arxiu.
Toledo

La fiscalia demanarà dades al Banc d'Espanya per aclarir les denúncies dels inspectors

Demanarà a l'òrgan regulador un informe dels seus inspectors, en què s'assegurava que, davant d'actuacions d'entitats bancàries amb indicis de delicte, l'organisme regulador mirava cap a una altra banda.

RedaccióActualitzat
La fiscalia demanarà dades al Banc d'Espanya per "corroborar" la notícia publicada al diari "El País" sobre un informe de l'Associació d'Inspectors del Banc d'Espanya, que insta a la supervisió del sistema de control de l'organisme davant d'erros evidents. L'informa assegurava que davant d'indicis de delicte, l'actitud del Banc d'Espanya era mirar cap a una altra banda. La decisió de comprovar els documents l'ha avançada el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que ha assegurat que cal investigar aquestes informacions perquè "afecten de manera greu la credibilitat de les institucions". "L'únic que em preocupa és si ha existit delicte, tenir els elements suficients per poder perseguir-lo."

Torres-Dulce ha deixat clar que la fiscalia "actuarà en conseqüència" si del document se'n dedueix una activitat delictiva. "Del que es tracta és de si, amb els instruments legals, s'ha pogut vulnerar la legalitat."

El fiscal general de l'Estat ha recordat que a la societat hi ha moltes vegades conductes que són èticament i deontològicament reprovables "però que no tenen incidència en el Codi Penal".
Anar al contingut