La professora de literatura Laura Borràs, durant una intervenció al programa "Els matins"
La professora de literatura Laura Borràs, durant una intervenció al programa "Els matins"
Barcelona

La filòloga Laura Borràs serà la nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, proposarà la filòloga com a nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes, en substitució d'Oriol Izquierdo.

RedaccióActualitzat
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, proposarà la filòloga Laura Borràs com a nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), en substitució d'Oriol Izquierdo. El conseller ha presidit aquest dimecres la reunió constitutiva del Consell Assessor de la ILC, després que hagin entrat en vigor els nous estatuts de l'entitat, que es van elaborar per reforçar-ne el paper com a promotora de la presència pública de la literatura i com a garant del prestigi social dels escriptors.

Laura Borràs és llicenciada en Filologia Catalana i doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. Autora, entre d'altres, del llibre "Per què llegir els clàssics, avui", també és directora del màster Hermeneia sobre literatura en l'era digital. Durant el 2012 Borràs ha estat la comissària del centenari dels escriptors Sales, Calders i Tísner, i també ha participat en el disseny de l'Any Espriu, que se celebrarà aquest 2013.

El conseller de Cultura ha destacat "el profund coneixement de la literatura catalana, tant de la història de la literatura com de l'actual, que té Laura Borràs, i la qualitat en la gestió que ha demostrat en l'organització de commemoracions i actes de reconeixement al patrimoni literari català, i d'una manera molt especial el domini en l'aprofitament de les noves tecnologies".

Mascarell també proposarà al govern la continuïtat de l'escriptor Francesc Parcerisas com a degà de la institució. D'acord amb els estatuts de la ILC, el degà i el director de la institució són nomenats pel president i el govern de la Generalitat respectivament, a proposta del conseller de Cultura.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut