Barcelona

Unió diu que en el seu dia ja es van assumir les responsabilitats polítiques corresponents pel "cas Pallerols"

En la primera reacció d'Unió per valorar l'acord judicial, la portaveu Marta Llorens ressalta que els diners van arribar al partit "sense coneixement" de la cúpula de la formació, motiu pel qual ha negat que es tracti de finançament irregular. El partit, però, n'"assumeix" la responsabilitat civil subsidiària.

RedaccióActualitzat
Marta Llorens, secretària de Comunicació d'UDC, ha estat la primera veu d'un dirigent de la formació que s'ha pogut sentir després de l'acord judicial que ha evitat la presó per als implicats en l'anomenat "cas Pallerols". Llorens ha llegit un comunicat en què la formació ressalta, a l'espera de la publicació de la sentència del cas, que Unió no ha estat mai imputada ni condemnada, i que en l'acord només es "reflecteix la responsabilitat civil", una responsabilitat que la formació, ha afegit Llorens, "assumeix".

La portaveu de la formació democristiana ha afirmat en roda de premsa que els diners van arribar al partit "sense coneixement" de la cúpula de la formació, motiu pel qual ha negat que es tracti de finançament irregular i, tot i que ha demanat disculpes, ha recordat que Unió no ha estat mai imputada i no té cap responsabilitat penal en el cas.

Llorens descarta dimissions


Respecte a les responsabilitats polítiques, Llorens ha descartat cap dimissió, malgrat les reiterades peticions que hi ha hagut des que s'ha fet públic l'acord entre les parts afectades. Segons la dirigent d'Unió, en el seu dia ja es van depurar responsabilitats amb la dimissió del dirigents implicats en el cas. "Cap dels condemnats és avui militant" d'Unió, ha ressaltat Llorens.

Respecte a unes declaracions del 2000 del màxim dirigent d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en què assegurava que si es demostrava que el partit s'havia finançat irregularment dimitiria, Llorens s'ha limitat a dir que, com que Unió no ha estat condemnada per aquest concepte, no es compleix la premissa. A més, ha recordat que en aquelles declaracions, el líder democrisitià va dir que "dimitiria si ell fos el responsable de cap finançament irregular".

Marta Llorens també ha volgut destacar que la formació retornarà els diners malversats, cosa que "cap altre partit ha fet", i ha confirmat que probablement haurà de demanar un crèdit per fer front al pagament.

Duran i Lleida, que ha marxat de la seu d'Unió minuts abans de l'inici de la roda de premsa de la portaveu, marxa aquesta tarda, tal com estava previst, cap a Xile, en un viatge com a membre d'una comissió del Congrés.



VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut