Mascarell i el Gremi de Llibreters reunits (ACN)
Barcelona

Mascarell i el Gremi de Llibreters acorden una nova estratègia de treball per combatre la situació

El conseller de Cultura Ferran Mascarell s'ha reunit aquest dijous amb el Gremi de Llibreters per tractar la situació del sector, i han acordat dur a terme una nova estratègia de treball per fer front als canvis tecnològics i socials amb un pla d'innovació.

RedaccióActualitzat
El conseller de cultura, Ferran Mascarell, s'ha reunit aquest dijous amb el Gremi de Llibreters per tractar la crítica situació que viu el sector pocs dies després del tancament de la històrica llibreria Catalonia de Barcelona. En la reunió s'ha establert el disseny d'una nova estratègia de treball per als pròxims 18 mesos que garanteixi poder fer front als canvis socials i tecnològics amb què s'enfronta actualment.

Dins el pla d'innovació que les llibreries ja havien posat en marxa s'han estudiat línies de finançament per la modernització d'aquests establiments. Aquest pla inclou per exemple la creació d'una base de dades comuna o la Plataforma de venda de llibres digitals Liberdrac, que ja s'ha posat en marxa.

Una altra iniciativa que ja està en funcionament va ser l'Escola de Llibreria. Aquest darrer 2012, el Departament de Cultura, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals, el Gremi de Llibreters i la Universitat de Barcelona van posar en marxa per primera vegada el Postgrau en Llibreria per a la formació empresarial del personal que hi treballa i dels llibreters, tenint en compte el seu caràcter com a prescriptors del llibre i la lectura. Amb un total de 25 alumnes, se'n van exhaurir les places.

Segons el president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura, els membre han sortit de la reunió prou contents. Daura afirma que, de fet, la situació no és tan greu ja que l'any passat es van registrar més obertures de llibreries que tancaments.

Anar al contingut