Barcelona

Arrenca a Barcelona una marató de donació de sang organitzada per primer cop a través de les xarxes socials

Redacció - 11/01/2013 - 12.09h.

Una donació de sang molt especial es posa en marxa aquest divendres a Barcelona. El Banc de Sang i Teixits ha organitzat per primera vegada una campanya a través de les xarxes socials per informar i trobar voluntaris. La campanya durarà una setmana i vol pal·liar l'habitual dèficit de reserves de sang que hi ha després de les festes de Nadal.

Els ambaixadors 2.0 han animat a fer reserves d'hora i lloc per a l'extracció voluntària de sang piulant al Twitter o compartint a Facebook. Per apuntar-s'hi només cal anar a la pàgina web de la campanya.

El Banc de Sang i Teixits disposa d'una reserva global de sang per a una demanda de set dies, però cal mirar detalladament cada grup sanguini, perquè no de tots hi ha prou reserves. Els tipus A+, Zero+, B+ i AB+ es mantenen en volums normals. Per contra, els grups sanguinis menys freqüents entre la població, com són l'A-, el Zero- i el B-, es troben molt per sota del mínim desitjable.

A Catalunya, cada tres segons, algú necessita sang. La prealerta s'activa quan hi ha reserves de sang només per a cinc dies i quan només n'hi ha per a tres, es passa a fase d'alerta.

Cada extracció equival gairebé a mig litre de sang, i el mateix dia s'envia al Banc de Sang i Teixits, on es processen totes les donacions i es distribueixen segons les necessitats dels centres. Per al banc és clau garantir un ritme constant de donacions tot l'any.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots