La foto d'una ambaixadora 2.0 donant sang penjada al Facebook
Els ambaixadors 2.0 animen a través del Facebook i el Twitter a reservar hora per donar sang
Barcelona

Arrenca a Barcelona una marató de donació de sang organitzada per primer cop a través de les xarxes socials

La campanya, organitzada per primer cop a través de les xarxes socials, durarà una setmana i vol pal·liar l'habitual dèficit de reserves de sang que hi ha després de les festes de Nadal.

RedaccióActualitzat
Una donació de sang molt especial es posa en marxa aquest divendres a Barcelona. El Banc de Sang i Teixits ha organitzat per primera vegada una campanya a través de les xarxes socials per informar i trobar voluntaris. La campanya durarà una setmana i vol pal·liar l'habitual dèficit de reserves de sang que hi ha després de les festes de Nadal.

Els ambaixadors 2.0 han animat a fer reserves d'hora i lloc per a l'extracció voluntària de sang piulant al Twitter o compartint a Facebook. Per apuntar-s'hi només cal anar a la pàgina web de la campanya.

El Banc de Sang i Teixits disposa d'una reserva global de sang per a una demanda de set dies, però cal mirar detalladament cada grup sanguini, perquè no de tots hi ha prou reserves. Els tipus A+, Zero+, B+ i AB+ es mantenen en volums normals. Per contra, els grups sanguinis menys freqüents entre la població, com són l'A-, el Zero- i el B-, es troben molt per sota del mínim desitjable.

A Catalunya, cada tres segons, algú necessita sang. La prealerta s'activa quan hi ha reserves de sang només per a cinc dies i quan només n'hi ha per a tres, es passa a fase d'alerta.

Cada extracció equival gairebé a mig litre de sang, i el mateix dia s'envia al Banc de Sang i Teixits, on es processen totes les donacions i es distribueixen segons les necessitats dels centres. Per al banc és clau garantir un ritme constant de donacions tot l'any.
Anar al contingut