Una imatge d'orques atrapades sota el gel del Quebec
Una imatge d'orques atrapades sota el gel del Quebec
Quebec

Les dotze orques atrapades sota el gel al Quebec han pogut arribar a mar obert

Les dotze orques encerclades per una gran capa de gel a prop d'Inukjuak, al nord del Quebec, han quedat lliures "gràcies a la Mare Natura", segons ha explicat l'alcalde d'Inukjuak, Peter Inukput. El canvi de la direcció dels corrents marins ha permès que es formi un canal per on han pogut alliberar-se els cetacis.

RedaccióActualitzat
La lluna creixent ha canviat la direcció dels corrents marins a la badia de Hudson, a l'extrem nord del Quebec, i ha obert un canal per on s'han pogut escapar les dotze orques que, des de dimarts, estaven atrapades sota una gran massa de gel. Un forat de només uns 20 metres permetia als cetacis poder respirar.

L'alcalde d'Inukjuak, Peter Inukput, ha explicat que el mamífers han quedat lliures "gràcies a la Mare Natura" i que, d'aquesta manera, "han pogut evitar una mort segura".

La comunitat esquimal d'Inukjuak té un miler d'habitants i està situada a uns 1.500 quilòmetres al nord de Montreal.

Les autoritats de la localitat van alertar de la presència dels cetacis i van demanar ajuda al govern canadenc, però cap vaixell trencaglaç va poder desplaçar-se a la zona. Finalment, el canvi de la direcció del vent i dels corrents marins han contribuït a moure les capes de gel fins el punt de crear una via que ha conduït les orques a mar obert.





Anar al contingut