Imatge de la bandera espanyola que oneja a Gallifa
Imatge de la bandera espanyola que oneja a Gallifa
Gallifa

Gallifa posa una minibandera espanyola a la façana de l'ajuntament com a fórmula per complir la llei

L'alcalde d'aquest petit municipi, Jordi Fornas, de SI, ha afirmat que "estem complint la llei al peu de la lletra", i ha afegit: "Hem posat la bandera de la mida que hem considerat més oportuna". La bandera fa un pam i la va comprar en un quiosc de la Rambla de Barcelona per 2 euros.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Gallifa ha trobat la manera legal de mantenir la bandera independentista en lloc preferent i alhora complir la llei de banderes. Després d'haver rebut dos requeriments de la delegació del govern espanyol perquè la bandera onegés a l'ajuntament i ho certifiqués documentalment i gràficament, l'alcalde d'aquesta petita població de 200 habitants, Jordi Fornas, ha explicat que ha trobat "la fórmula legal per mantenir la seva condició de territori lliure mantenint al lloc d'honor que li pertany l'ensenya catalana i la de la independència de Catalunya, l'estelada".

La "fórmula" ha estat deixar una minúscula bandera espanyola en un lloc preferent i d'honor a la façana de l'ajuntament, com estableix la llei, que no estipula la mida que ha de tenir quan oneja en solitari. Pel que fa a les altres tres banderes -la de Gallifa, la senyera i l'estelada-, són ara a la torre de l'ajuntament, en tres pals nous a la plaça consistorial. D'aquesta manera, la bandera espanyola no comparteix el mateix edifici que les altres.

Així, Fornas ha afirmat que "estem complint la llei al peu de la lletra" i ha afegit: "Hem posat la bandera de la mida que hem considerat més oportuna". La bandera fa un pam i la va comprar en un quiosc de la Rambla de Barcelona per 2 euros. En va adquirir, de fet, tres, per tenir recanvis. I és que ja l'ha hagut de reposar, perquè la primera que hi va penjar "va desaparèixer".

En l'últim requeriment, la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, donava deu dies a l'alcalde per complir la llei de banderes. La carta, datada del 30 de novembre passat i enviada arran de la denúncia d'un ciutadà, recorda que l'ajuntament havia fet cas omís del subdelegat del govern, que, ja el 14 de setembre, va demanar a Gallifa que complís la llei.

Fornas, de Solidaritat per la Independència, ha animat tots els municipis catalans declarats territori lliure català i adherits a l'Associació de Municipis per la Independència a seguir l'exemple de Gallifa, que ha estat el primer poble a declarar-se insubmís amb Espanya.




Anar al contingut