Pere Navarro, primer secretari del PSC
Pere Navarro rebutja la declaració de sobirania de CiU i ERC
Barcelona

Navarro creu que a la declaració de sobirania "li falta qualitat democràtica i capacitat de consens"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, es desmarca rotundament del text de la declaració de sobirania pactada entre CiU i ERC que aprovaran en el ple del Parlament del dia 23. Navarro ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que a aquest document" li falta qualitat democràtica i capacitat de diàleg i de consens".

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha mostrat contrari a la declaració subscrita per CiU i ERC en què demana que Catalunya es pugui convertir en un nou estat de la Unió Europea. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el màxim responsable dels socialistes catalans ha dit: "Al document li sobra un projecte que és impossible que compartim, que és aquest projecte independentista. I el que li falta és qualitat democràtica i capacitat de diàleg i de consens". Navarro afirma que l'objectiu final del text acordat per CiU i Esquerra és la independència i el dret a decidir queda reduït a un pur tràmit per aconseguir-la.

Pere Navarro és partidari del dret a decidir però critica que CiU i ERC se n'hagin apropiat amb el pacte de governabilitat: "Convèncer democràticament, amb arguments, sòlidament, als companys del PSOE i no només als companys del PSOE, sinó també a amplis sectors de la població espanyola que aquest [el dret a decidir] és un element d'aprofundiment democràtic, i que no és només en relació a l'estructura de l'estat espanyol, en relació a Catalunya, sinó que també té altres repercussions".

El primer secretari del PSC reconsidera la seva intenció d'abstenir-se al Parlament en totes les qüestions relacionades amb la consulta sobiranista. Aclareix que el seu grup votarà en contra de totes les propostes que siguin il·legals i donaran suport a les proposicions que entrin dins del seu programa electoral.






DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut