Mubarak el 7 de setembre acudint a una audiència judicial (Foto: EFE)
L'expresident d'Egipte està ingressat en un hospital militar pels problemes de salut (Foto: EFE)
El Caire

La Justícia egípcia anul·la la sentència contra Mubarak i ordena repetir el judici

El Tribunal d'Apel·lacions egipci ha anul·lat la sentència que condemnava l'expresident a cadena pèrpetua per la mort de manifestants durant la revolta que va fer caure el seu règim.

RedaccióActualitzat
El Tribunal d'Apel·lacions d'Egipte ha anul·lat aquest diumenge la sentència que el juny de l'any passat va condemnar l'expresident egipci Hosni Mubarak i el seu antic primer ministre de l'Interior, Habib al-Adli, a cadena perpètua per la seva responsabilitat en la mort de centenars de manifestants a mans de les forces de seguretat durant la revolta del 2011 que va comportar la fi del seu règim.

El tribunal ha acceptat tant el recurs que havien presentat els advocats de la defensa, que sostenia que la sentència no s'havia basat en proves suficients, com el de la Fiscalia General, que va apel·lar el veredicte en considerar que tots dos acusats haurien d'haver estat castigats amb la pena de mort.

El judici s'haurà de repetir, segons aquesta resolució, davant un tribunal penal en una data encara per determinar. Mentrestant, els acusats continuaran a la presó de forma preventiva.

Al desembre van traslladar Mubarak, de 84 anys, de la presó a un hospital militar perquè es va trencar unes costelles en caure al bany. Els advocats de Mubarak confien que els nous jutges que s'encarreguin del cas tinguin en compte la delicada salut de Mubarak quan dictin veredicte.

S'acumulen les causes

D'altra banda, la mateixa sala ha ordenat repetir el judici contra l'exdictador, els seus fills Alaa i Gamal, i l'empresari Husein Salem per un suposat delicte vinculat amb l'exportació de gas a Israel i per un altre d'abús de poder.

La notícia de les anul·lacions d'aquests judicis s'ha conegut l'endemà que la Fiscalia Superior de Fons Públics va imputar a Mubarak un nou càrrec de corrupció per haver cobrat presumptament 7 milions de lliures egípcies (una mica més de 800.000 euros) del diari estatal "Al-Ahram".

Anar al contingut