Pequín

Alerta a Pequín pels alts nivells de contaminació a l'aire, que superen entre 30 i 40 vegades els límits recomanables

Els nivells de contaminants a l'aire són entre 30 i 40 vegades superiors als límits màxims recomanables per a la salut.

RedaccióActualitzat
Un dia més, els habitants de Pequín s'han llevat amb el cel gris, molt gris. La concentració de contaminació a l'aire, segons Greenpeace, és aquest cap de setmana la pitjor de què es té constància. A la plaça de Tiananmen, al centre de la capital, amb prou feines s'hi veia d'una punta a l'altra.

Els nivells de contaminants a l'aire són entre 30 i 40 vegades superiors als límits màxims recomanables per a la salut. Això ha fet que les autoritats hagin demanat als pequinesos que, si poden, no surtin de casa.

Les partícules contaminants han arribat a una concentració de 900 micrograms per metre cúbic. Perquè se'n facin una idea: l'índex de concentració recomanat per l'Organització Mundial de la Salut és de 20 micrograms per metre cúbic.

L'OMS estableix que per sobre de 25 ja es considera un ambient nociu per a les persones amb malalties respiratòries. Tot i això, a la Xina tenen els seus propis estàndards i no és fins a una concentració de 200 que consideren que la contaminació és perjudicial per a les persones malaltes. A partir de 300 ja es considera que afecta tota la població. Així que, independentment del que recomana l'OMS, fins i tot per a la Xina els nivells de concentració actuals són alarmants.

L'any passat, ciutats com la capital xinesa es van comprometre a mesurar, i algunes a publicar, les dades de contaminació, en resposta a la pressio social.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut