Una de les pancartes que hi ha al poble denunciant la mort del gos (Foto: ACN)
Torà

El regidor de Torà acusat d'haver matat un gos a trets al mig del carrer declara davant del jutge

El jutge de Solsona ha reobert el cas per l'aparició de testimonis dels fets. Tot plegat va el 29 de març, quan el llavors tinent d'alcalde, acompanyat de l'alcaldessa, va anar a buscar un gos perdut que rondava pel poble i el va matar a trets d'escopeta al mig del carrer.

RedaccióActualitzat
Aquest dilluns ha de declarar davant del jutge el regidor de Torà Josep Maria Alsina, acusat d'haver matat un gos a trets al mig del carrer l'any passat. El jutge de Solsona ha reobert el cas per l'aparició de testimonis dels fets i ja parla de maltractament injustificat. El magistrat ha admès de forma parcial el recurs de la Fiscalia i de diverses entitats ecologistes contra el sobresseïment de la causa.

Ipcena, una de les entitats que va recórre la decisió judicial, titlla els fets d'"acte gravíssim d'una autoritat municipal". "Es va fer "contra un gos, en un carrer públic i amb una arma per part d'un responsable polític", ha recordat el portaveu. És més, considera que es tracta d'"un dels casos més greus que s'han fet arreu de Catalunya en els últims temps". Ipcena considera que també n'és responsable l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls.

El jutjat de Primera Instància de Solsona va decidir arxivar el cas per entendre que el regidor no va cometre cap delicte. Els fets van passar el 29 de març, quan el llavors tinent d'alcalde, acompanyat de l'alcaldessa de la població, va anar a buscar un gos perdut que rondava pel poble i el va matar a trets d'escopeta.

El jutge va entendre aleshores que, perquè a l'acusat se li pogués imputar d'un delicte penal contra animals domèstics hauria d'haver maltractat el gos de forma injustificada o amb crueltat, cosa que no va passar en aquest cas, segons va dir aleshores.
Anar al contingut